Social

Beneficiarii Euro 200 pot achiziţiona calculatoarele până la sfârşitul acestei luni

Monica DUMITRESCU

Elevii declaraţi beneficiari ai programului Euro 200 în acest an pot folosi bonurile în valoare de 200 de euro pentru achiziţionarea unui computer până la sfârşitul acestei luni. Termenul limită pentru achiziţionarea calculatoarelor este 31 august 2016, după această dată bonurile valorice nemaifiind valabile.

Configuraţia minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziţionarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM şi 250 GB hard-disk şi software de bază licenţiat, incluzând un sistem de operare şi un program antivirus.

Reprezentanţii ISJ atrag atenţia părinţilor elevilor beneficiari să aibă în vedere ca la achiziţionarea calculatorului să se asigure că acesta este nou şi că se respectă configuraţia hardware minimală, aşa cum se precizează în H.G. 1294/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

Anul acesta, 559 de elevi din Teleorman se regăsesc pe lista beneficiarilor programului “Euro 200”. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, toţi solicitanţii eligibili au fost declaraţi beneficiari. În cursa pentru cei 200 de euro destinaţi achiziţionării de calculatoare au intrat elevii care provin din familii al căror venit maxim pe membru de familie este de 150 de lei.

Programul Euro 200 se derulează anual din 2004. Până acum în Teleorman au beneficiat de acest ajutor aproximativ 10000 de elevi, cei mai mulţi în perioada 2006-2007.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.