Social

Beneficiarii de ajutor social apți de muncă vor pierde acest venit dacă refuză să se angajeze

Ministrul Muncii a făcut un anunț în legătură cu faptul că beneficiarii de ajutor social (venitul minim de incluziune), care sunt apți de muncă și care refuză să se angajaze pe un post oferit, vor pierde sprijinul financiar menționat. Această măsură a fost în vigoare și până la acest moment, însă de acum, aplicarea acesteia va fi mult mai riguroasă.

Și Dan Cristescu, senator PSD de Teleorman, a abordat subiectul: “Persoanele apte de muncă și care refuză calificarea în muncă NU vor mai primi venitul minim de incluziune. Sprijinul social trebuie să ajungă la cei care au nevoie, în special la familiile cu mulți copii sau la cei care nu pot munci. Însă ajutorul social nu trebuie să fie o formă de întreținere a celor care pot, dar nu vor să muncească! Dacă persoanele care aplică pentru venitul minim de incluziune sunt apte de muncă, dar refuză consilierea, cursurile de calificare și locurile de muncă oferite de AJOFM, atunci înseamnă că nu au nevoie de venitul minim de incluziune. Aceste proceduri au fost deja adoptate prin aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea venitului minim de incluziune, inclusiv cu prevederea privind persoanele apte de muncă . Termenul de implementare, inclusiv cu constituirea bazelor de date este 1 ianuarie 2024. Persoanele care sunt apte din punct de vedere legal şi al sănătăţii de muncă vor fi înscrise automat la AJOFM-uri. Vor fi chemate la AJOFM, vor fi consiliate acolo, vor fi calificate acolo în vederea ocupării unui loc de muncă”, a scris senatorul teleormănean pe pagina sa de Facebook.

PSD anunță, în același timp, și o majorare a veniturilor pentru persoanele care beneficiază de ajutor social, astfel: de la 260 lei la 275 de lei. Au fost deja adoptate normele metodologice pentru aplicarea venitului minim de incluziune, inclusiv cu prevederea privind persoanele apte de muncă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.