Social

Beneficiarii cardurilor de energie pot depune solicitările de compensare la poștă, începând de mâine

Persoanele care doresc să beneficieze de compensarea prețului la energie prin intermediul programului “Carduri de energie”, desfășurat de Compania Națională “Poșta Română”, împreună cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, sunt așteptate să depună solicitările începând de miercuri 06.09.2023, ora 08:00, atât online, cât și la ghișee.

“Pentru ca solicitările să poată fi preluate de la această dată, în perioada 04.09.2023 – 05.09.2023 s-a realizat alimentarea cardurilor de energie cu cea de-a doua tranșă în cuantum de 700 de lei. În acest sens, în intervalul menționat este sistată preluarea, prelucrarea și achitarea solicitărilor pentru compensarea prețului la energie.

Pentru rapiditatea și confortul beneficiarilor din etapa a doua a programului “Carduri de energie”, încurajăm plata online, sau cu ajutorul PDA-ului, prin poștaș”, informează Poșta Română.

Cardul de energie poate fi folosit doar pentru plata datoriilor curente și/sau restante la energie, indiferent de natura acestora: energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Aceste carduri de energie sunt acordate doar în baza listelor de beneficiari comunicate de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, având valabilitate pe teritoriul României. Prima tranşă de bani, de 700 de lei, s-a acordat începând cu luna februarie 2023, iar cea de-a doua începând cu luna septembrie 2023. Sprijinul se poate folosi până la data de 27 decembrie 2023.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.