Social

Beneficiarii alimentelor de la UE, chemaţi să ridice restanţele

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Asistenţa Socială din cadrul Primăriei Alexandria, până pe 21 februarie 2013 beneficiarii ajutoarelor alimentare acordate de Uniunea Europeană pentru anul trecut pot ridica produsele care nu au fost disponibile la momentul distribuirii. Vor fi acordate restanţele pentru produsele: zahăr, fasole, biscuiţi, mălai, bulion, roşii în bulion, mazăre, paste făinoase şi orez. Ajutoarele pot fi ridicate în fiecare zi lucrătoare în intervalul orar 9-15 de la depozitul situat în incinta Punctului Termic numarul 13, situat pe strada Bucureşti din municipiul reşedinţă de judeţ.

Coşul cu produse alimentare acordate persoanelor cu venituri mici din partea Uniunii Europene pentru anul 2012 trebuia să cuprindă 16 kilograme de făină, 5 kilograme de mălai, 7 kilograme de orez, 4 kilograme de zahăr, 7 litri de ulei, 1 kilogram de fasole, 1 cutie de bulion, 0,6 kilograme de biscuiţi, echivalentul a trei pachete, roşii în bulion şi mazăre câte 2 cutii şi paste făinoase 1,2 kilograme, echivalentul a trei pungi. O parte din aceste produse au fost acordate la sfârşitul anului trecut, iar cele care nu au fost distribuite pot fi ridicate în această perioadă.

Numărul beneficiarilor a crescut faţă de anul anterior după ce pe lista celor care primesc ajutoare de la UE au fost incluşi şomerii înregistraţi, invalizii şi veteranii de rãzboi, vãduvele de rãzboi, persoanele care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcţiei Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950-1961, persoanele persecutate din motive politice de dictatura instauratã cu începere de la 6 martie 1945, precum şi cele deportate în strãinãtate ori constituite în prizonieri, eroii-martiri şi luptãtorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987, persoanele care primesc indemnizaţie pentru activitatea de liber-profesionis-artişti interpreţi sau executanţi, pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publicã, soţul supravieţuitor al unei persoane care avea calitatea de pensionar în sistemul public de pensii, în fostul sistem al asigurãrilor sociale de stat sau în fostul sistem al asigurãrilor sociale pentru agricultori ale cãror venituri cumulate, obţinute exclusiv din aceste legi, se aflã sub 400 lei/lunã.

În Alexandria, lista beneficiarilor de ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană cuprinde aproape 3800 de persoane. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.