Social

Beneficiarii ajutorului pentru încălzire vor putea efectua și plăți online ale facturilor

Marcel Boloș, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a anunțat marți, 31 ianuarie, că persoanele care beneficiază de ajutorul pentru încălzire au posibilitatea de a efectua plățile și în format electronic.

Ministrul Boloș a clarificat faptul că este vorba de o aplicație informatică deloc complicată care necesită încărcarea documentelor necesare plății pe această platformă, respectiv buletinul, cardul de energie și factura.

„Ca urmare a observaţiilor şi sugestiilor pe care le-am primit odată cu aprobarea Ordonanţei 166 a venit această solicitare ca aceste plăţi să poată fi făcute şi în platforma electronică şi sistemul informatic pe care îl avem disponibil pentru implementarea mecanismului. Practic, dacă se va aproba Ordonanţa de Urgenţă plăţile online vor putea fi făcute pentru a achita facturile la furnizorii de energie”, a fost declarația ministrului, la începutul ședinței de Guvern.

„În acest fel răspundem la toate solicitările având trei posibilităţi de efectuare a acestor plăţi, respectiv cea prin intermediul oficiilor poştale, prin apelare direct la poştaş şi sperăm, după şedinţa de astăzi, să avem forma aceasta aprobată de plăţi electronice”, a fost completarea ministrului Marcel Boloș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.