Politic

BEJ infirmă zvonurile potrivit cărora s-ar fi încurcat buletinele de vot pentru Teleorman cu cele pentru Mehedinţi

Sâmbătă, 4 iunie, la preluarea materialelor necesare votării, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, în prezenţa primarului sau, după caz, a împuternicitului acestuia şi în prezenţa preşedintelui biroului electoral de circumscripţie, a verificat dacă numărul pachetelor cu buletinele de vot (un pachet conţinând 100 sau 200 de bucăţi) a fost cel menţionat pe eticheta lipită pe saci, dacă datele referitoare la numărul total al buletinelor de vot din pachete, inclusiv cel din pachetul cuprinzând fracţia, erau identice cu cele menţionate pe eticheta lipită pe saci, dar şi dacă pachetele cu cele trei tipuri de buletinele de vot (conform celor menţionate pe eticheta de pe pachet) au corespuns circumscripţiei electorale în a cărui rază teritorială s-a aflat secţia de votare.

„Precizăm că această acţiune de verificare nu presupune desigilarea pachetelor cu buletinele de vot. Cu privire la această activitate se va încheia un proces-verbal, semnat de persoanele menţionate mai sus, în care se vor consemna cele constatate, iar în situaţia în care vor fi identificate neconcordanţe, va fi informată de îndată Instituţia Prefectului. După această activitate de verificare preşedintele biroului electoral al secţiei de votare sigilează sacii în care se află pachetele cu buletinele de vot, cu o bandă de hârtie pe care o semnează şi pe care aplică ştampila de control a secţiei de votare, urmând ca după preluarea celorlalte materiale să se deplaseze la sediul secţiei de votare, însoţiţi de pază”, se arată în circulara privind verificarea buletinelor de vot.

Despre acţiunea de verificare a buletinelor de vot, gurile rele spun că a fost una mai amănunţită decât se prevăzuse anterior, întrucât tipografia care a tipărit buletinele de vot a încurcat pachetele cu buletine pentru Mehedinţi, cu cele pentru Teleorman, mai mult, în acelaşi pachet cu buletine de vot fiind atât buletine pentru Teleorman, cât şi pentru Mehedinţi.

Zvonurile potrivit cărora pachetele cu buletine de vot au fost încurcate au fost însă infirmate de reprezentanţii BEJ Teleorman, care susţin că nu s-a pus niciun moment problema vreunei astfel de confuzii. Faptul că aceeaşi tipografie a tipărit buletinele de vot şi pentru Judeţul Teleorman, cât şi pentru judeţul Mehedinţi a dat naştere unor simple speculaţii care, susţin reprezentanţii BEJ Teleorman, n-au corespondent în realitate. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.