Sport

BC “Teleorman” Alexandria este în vacanţă. Încă trei săptămâni până la startul pregătirilor

Clasată pe locul 6 în sezonul trecut al Ligii Naţionale de baschet, echipa Baschet Club “Teleorman” Alexandria este în vacanţă din luna aprilie a acestui an. De atunci, echipa alexăndreană, participantă de zece sezoane în prima ligă naţională (din care n-a retrogradat niciodată) n-a fost una foarte activă pe piaţa transferurilor, tocmai de aceea se poate vorbi despre continuitate la echipă. Antrenorul grupării alexăndrene, Mădălin Piperea, care a confirmat că rămâne la Alexandria (!) şi speră ca situaţia legată de sala de pregătire/pentru jocuri să se schimbe faţă de sezonul trecut. Antrenorul alexăndrean are în prezent 12 sportive în lot, alături de care va relua pregătirile în data de 16 august a.c., astfel că peste trei săptămâni de zile lotul echipei din Alexandria va relua antrenamentele. Despre echipă să spunem că patru din jucătoare sunt senioare, care şi în sezoanele precedente au făcut parte din lotul echipei BC Teleorman, iar celelalte opt sportive sunt jucătoarele promovate de la CSS Alexandria (majoritatea jucătoarelor au terminat junioratul, dar mai au an de contract cu clubul din Alexandria).

În ce priveşte jucătoarele senioare, şi în ediţia următoare a Ligii Naţionale, echipa alexăndreană va avea în lot pe Shanita Arnold (coordonator – fundaş), americanca deja devenită alexăndreană (27 ani), pe căpitanul echipei, Viorela Voicu (pivotul echipei), dar şi sportivele generaţiei ’90, Alina Chivu (extremă) şi Mihaela Mihai (fundaş).

Jucătoarele generaţiei 1998, promovate de la CSS Alexandria în această vară (o parte din acestea au în palmares mai multe sezoane de participare în Liga naţională) sunt: Alina Podar, Lorena Candoi, Irina Enache, Giulia Duşman, Tania Agache, Teodora Manea, Eliza Ispas, Lorena Ţone.

În noul sezon baschetbalistic, echipa Baschet Club “Teleorman” Alexandria va juca împotriva echipei Phoenix Galaţi; mai întâi vor fi meciurile din primul tur al Cupei României (15/19 septembrie), iar pe 23 septembrie va debuta în Liga naţională, pe teren propriu, contra echipei din Galaţi.

Să mai amintim faptul că în sezonul precedent, echipa BC Teleorman Alexandria s-a clasat pe locul 6, după ce a pierdut în două manşe (0-2) disputa pentru locurile 5/6 cu CS Phoenix Galaţi.

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.