Politic

Bătrânul Teleorman și politicienii săi

Liviu Neagu

Teleormanul este sărbătorit a doua oară în cei 582 de ani de la prima atestare documentară.

Se simte miros de alegeri amestecat cu fumul de grătar, care însoțeste, mai ales în Teleorman, orice tip de sărbătoare. Manifestări în toate orașele, gastronomie, muzică populară și multe fețe cunoscute.

Nu am mai văzut atâția pesediști și peneliști la un loc de pe vremea USL-ului. Atașez o fotografie de duminică, pe care am găsit-o pe pagina de Facebook a unui deputat PNL.

O poză care face cât o mie de cuvinte, dar, în următoarele rânduri, voi contribui și eu cu câteva gânduri la imaginația fiecăruia dintre voi, atunci când încercați să analizați ce le trece prin minte personajelor din imagine, strânse sau constrânse să stea ciorchine la o imortalizare de grup. Fiindcă, pe majoritatea îi cunosc personal, pe unii chiar foarte bine, îmi doresc ca ceea ce urmează chiar să fie tratat ca o încercare de pamflet.

Adrian Gâdea, președinte CJ și PSD Teleorman: “Dacă nici acum, cu majoritate în consiliul județean și cu Marcel aproape premier, nu îmi ies toate planurile…”

Eugen Pîrvulescu, senator, președinte PNL Teleorman: “De câte ori m-au dat schimbat șmecherii ăștia de lângă mine, nici nu gândesc ei ce urmează…”

Haralambie Epure, prefect PNL: “Costumul e călcat, discursul e stilizat, mandatul e garantat…”

Victor Drăgușin, primar PSD Alexandria: “V-ați găsit și voi acum cu sărbătoarea județului, așa, până la zilele Alexandriei, mai reparam din trotuare și vă scoteam la o plimbare prin oraș”.

Dănuț Cristescu, senator PSD: “Consilier județean am fost, președinte de CJ am ajuns, senator sunt, ce o mai urma? Dați-mi un semn, dle Gâdea!”

Paul Stancu, deputat PSD: “Eu chiar am vrut să ajung parlamentar sau a interpretat cineva greșit?”

Maria Stoian, deputat PNL: “E ciclamen, nu e roșu, dle președinte Pîrvulescu, stilistul e de vină, a zis să fiu și eu mai vizibilă. Promit să nu mai ies din galben…”

Florin Piper Savu, deputat PSD: “A fi sau a nu fi… primul și ultimul mandat? Oare câți mai vor în locul meu… și nici nu sunt în poză?”

Florică Ică Calotă, deputat PNL: “Măcar, sunt cel mai înalt din poză…”

Benone Rababoc, subprefect PSD: “Era mai bine primar la Talpa, mă omoară naveta asta… dar cine știe, nu aduce anul ce poate aduce rotativa.”

Florin Titirişcă, consilier județean PNL: “Am făcut progrese vestimentare, am dat geaca pe sacou, urmează jeanșii…”

Lipsește din cadru Costel Barbu, deputat PNL, sau PSD, după cum insinuează unii, care au interpretat imaginile din catedrala de la Turnu-Măgurele, alături de președintele PSD. Dar, câte lucruri nu se leagă în biserică și se dezleagă…

Și, ca să închei într-o notă serioasă, când se intonează imnul național îngheți, oriunde te afli și oricine ești! Aviz amatorilor, fiindcă profesioniștii au știut să respecte simbolul național.

Să ne recitim cu bine!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.