Eveniment

Bătrâna din Alexandria, confirmată pozitiv pentru COVID-19, nu era monitorizată de DSP

Al nouălea caz de infecție cu coronavirus la nivelul județului și al șaptelea în ultimele două zile a fost confirmat, în această seară. Este vorba despre o bătrână din Alexandria, care nu era printre cele monitorizate de Direcția de Sănătate Publică, prin urmare nu a avut istoric de călătorie recent nici ea, nici vreun alt membru al familiei, lucru ce ar fi dus automat și la izolarea ei. În prezent, femeia este internată pe secția ATI a Spitalului Județean, urmând ca în scurt timp să fie transferată la București, la un spital suport COVID pozitiv.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare în acest caz, sarcina autorităților fiind una dificilă, din moment ce vor trebui să afle și cui ar mai fi putut da bătrâna coronavirus. Despre o eventuală sursă de infecție pentru bătrână nu se pot spune prea multe, mai ales în contextul în care în județul Teleorman cazurile de infecție cu coronavirus nu sunt numeroase.

O altă sarcină extrem de dificilă a autorităților este, în acest caz, decontaminarea spațiilor în care bătrâna a stat internată în incinta Spitalului Județean. Cum noul coronavirus este extrem de contagios, atenția pe care trebuie să o acorde autoritățile acestui caz trebuie să fie una extrem de mare, mai ales dacă se ia în calcul numărul mare de unități medicale din țară, “paralizate” după confirmarea pozitivă pentru COVID-19 pentru câte un pacient. Iar lucrurile sunt cu atât mai dificile cu cât autoritățile județene nu-și permit nici pe departe luxul de a scoate din joc cel mai dotat spital din Teleorman, la care se prezintă majoritatea urgențelor din județ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.