Sport

Baseball-ul alexăndrean se remarcă din nou – Atletico Alexandria readuce baseball-ul juvenil în actualitate

 

Recent, la Târgu Neamţ, s-a desfăşurat finala Campionatului naţional de baseball pentru juniori III, competiţie de sală, la care au participat 8 echipe înscrise în competiţia la nivel naţional. Între acestea s-a numărat şi Atletico Alexandria, echipă aflată la început de drum, prin parteneriatul existent (de câteva luni de zile) între conducerea clubului Atletico (preşedinte fondator Andrei Mirescu) şi Palatul Copiilor Alexandria, reprezentat de unul din oamenii reprezntativi pentru această disciplină, antrenorul Dinu Stoianof. După mai bine de doi ani de zile, perioadă în care baseballul juvenil din Alexandria dispăruse complet, această colaborare cu Palatul Copiilor înseamnă primul pas spre revitalizarea disciplinei sportive respective. “Pentru noi, acest parteneriat reprezintă un pas important în reactivarea secţiei de baseball în Alexandria, mă bucur că am găsit înţelegere la conducerea celor două structuri şi este posibilă această colaborare. La prima competiţie la care am participat cu aceşti copii, am reuşit să ne clasăm pe locul 5, onorabil în opinia mea, mai ales că aceşti copii au foarte puţin timp de când practică sportul şi încă nu se cunosc prea bine între ei”, a spus Dinu Stoianof. Acesta a ţinut să precizeze faptul că, la prima participare, de la Târgu Neamţ, sportivii din lotul echipei Atletico Alexandria au fost atât din cadrul Palatului Copiilor Alexandria, cât şi de la Bucureşti, acolo unde fac pregătirea împreună cu antrenorul Daniel Panaitescu, cel care este şi sportiv în activitate şi unul din cei mai importanţi jucători din ţară (în ultimii ani a fost desemnat de fiecare dată cel mai bun jucător de basebabll din ţară). Ce a ţinut să mai evidenţieze antrenorul Stoianof, referitor la acest nou început al basebalului juvenil alexăndrean este “sprijinul pe care Andrei Mirescu, finanţatorul şi preşedintele clubului Atletico, îl acordă acestei activităţi, dar şi colaborarea foarte bună cu Palatul Copiilor”.

La Târgu Neamţ, unde s-a jucat faza finală a Campionatului naţional de baseball juniori III (turul a avut loc în luna februarie a.c., la Roman), antrenorul Dinu Stoianof a avut următorii jucători alexăndreni în lot: Vlad Moise, Robert Nicula, Cristian Matei, Florin Fieraru, Costinel Paraschiv, Alexandru Nuţu, Alexandru Diaconescu. Ceilalţi sportivi ai lotului de la Atletico au venit din Bucureşti, unde fac pregătirea cu antrenorul Daniel Panaitescu.

În privinţa clasamentului final al CN baseball sală, juniori III, acesta arată astfel:

1. Biruinţa Gherăeşti (NT);

2. CSS Călăraşi (CL);

3. CSS Botoşani (BT);

4. CSS Târgu Neamţ (NT);

5. Atletico Alexandria (TR);

6. CSS Roman (NT);
7. Giants Bistriţa (BN);

8. CSBS Târgu Mureş (MS).

One Comment

  1. De apreciat inițiativa de asociere in vederea practicarii sportului la nivel de copii . Sper in continuitatea acestei colaborări si mai sper la o implicatie cât mai mare a privatlui in sport.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.