Sport

Baschetul juvenil alexăndrean s-a evidenţiat şi în 2016 – CSS Alexandria şi-a prezentat trofeele la U-14 şi U-18

css 2css 3

Deşi au traversat un sezon în care nu au avut nici o sală corespunzătoare în care să îşi desfăşoare jocurile sau pregătirile, echipele de baschet feminin ale clubului CSS Alexandria au reuşit să câştige din nou titlurile naţionale la cele două categorii de vârstă la care au participat. Generaţiile 1998 – categoria de vârstă Under 18 şi 2002 – categoria de vârstă Under 14 au reuşit să confirme încă o dată că Alexandria este un centru puternic în baschetul juvenil românesc. Meritele pentru aceste rezultate sunt ale fetelor competitoare la cele două categorii de vârstă, dar şi ale antrenorilor, Costina şi Mădălin Piperea, care le-au îndrumat, cordonat şi pregătit pentru aceste performanţe de excepţie.

Despre rezultatele obţinute de aceste jucătoare de excepţie, despre modul în care s-au obţinut cele două titluri naţionale la baschet juvenil şi mai ales ce gânduri au jucătoarele generaţiei 1998, aflate la final de juniorat, s-a discutat în cadrul unei întâlniri cu presa locală, organizată de antrenorii şi jucătoarele alexăndrene în ziua de miercuri, 25 mai.

“Suntem mândri de aceste fete deosebite, este al şaptea an consecutiv cu titlul naţional la Alexandria. Este al şaptelea an în care am obţinut titlul naţional, consider că am scos maxim din ele! Deşi în toţi aceşti ani au mai fost şi alte sportive, care s-au lăsat din motive personale, anul acesta consider că a fost cel mai greu, în primul rând din cauza lipsei condiţiilor de pregătire optime, neavând o sală corespunzîtoare, ştiţi bine că noi ne pregătim la Colegiu Cuza, unde nu este o sală specifică pentru baschetul de performanţă. Fetele s-au autodepăşit, au jucat foarte bine tot sezonul, în special finala cu Cluj Napoca, în care au obţinut titlul naţional. Pentru mine, cei şapte ani înseamnă foarte mult, sper să ducem mai departe aceste rezultate cu generaţia 2002 şi să obţinem aceleaşi performanţe! Este munca de zi de zi, aceste fete nu au week-enduri libere, nici vacanţe, cele mari de la U-18 care au jucat şi la Liga naţională, la senioare… a fost foarte greu. Fără sală în care să jucăm acasă, tot timpul în deplasări, sâmbăta la Divizia A, duminica la meciurile de U-18, a fost foarte greu, tocmai de aceea este cu atât mai meritoriu acest titlu naţional pentru ele, deoarece a fost obţinut în condiţii mai grele” – Mădălin Piperea, antrenor principal al echipelor de baschet U-14, U-18, CSS Alexandria.

“Clubul nostru le va oferi acestor jucătoare un cantonament, vom face ceva economii la club şi le vom oferi acel cantonament de pregătire. Avem discuţii la minister pentru a le recunoaşte şi lor aceste medalii, discuţiile sunt de vreo şapte ani şi sperăm să se le fie recunoscute rezultatele respective. Problema este că aceşti copii nu beneficiază de burse, cu toate că este o anomalie, ministerul ne dă bani să participăm la astfel de competiţii, dar nu recunoşte rezultatul, iar copiii aceştia nu primesc nimic!” – Costina Piperea, director/antrenor CSS Alexandria.

 

Componenţa celor două echipe de la CSS Alexandria, campioane naţionale la baschet feminin în 2016 este următoarea:

Under 18 (generaţia 1998): Lorena Candoi, Irina Enache, Alina Podar, Tania Agache, Giulia Duşman, Teodora Manea, Eliza Ispas, Lorena Ţone, Diana Cojocaru;

Under 14 (generaţia 2002): Ana Lăcău, Diana Ciocoiu, Denisa Raicu, Paloma Cucu, Andreea Mazilu, Bianca Jianu, Maria Florea, Luiza Măgureanu, Daria Botorogeanu, Bianca Biet, Andreea Horlea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.