Sport

Baschetbalistele din Alexandria, între evidenţiatele Ligii naţionale – Două victorii care au confirmat forţa lotului alexăndrean!

bctDupă victoria foarte spectaculoasă de sâmbăta trecută, contra echipei din Alba Iulia, Baschet CST Alexandria a urcat pe locul 4 în clasamentul Ligii naţionale de baschet feminin. A fost a cincea victorie a sezonului pentru echipa pregătită de Mădălin Piperea, care reuşeşte totodată să depăşească cel mai dificil start de sezon din ultimii ani. Practic, în primele 7 etape jucate, toate cele trei meciuri disputate la Alexandria pentru Shanita Arnold &co. au fost împotriva medaliatelor din sezonul precedent (în ordine, Municipal Târgovişte – locul 1, ICIM Arad – locul 2, Universitatea Alba Iulia – locul 3)! Cel mai important este faptul că în aceste jocuri, echipa pregătită de Piperea s-a descurcat de minune şi a pierdut un singur joc, deşi, după cum chiar antrenorul a recunoscut, “toate aceste jocuri le puneam ca şi pierdute!” De aceea, merită evidenţiată o dată în plus evoluţia sportivelor de la Baschet CST Alexandria, care au făcut posibile aceste performanţe care o propulsează între forţele Ligii naţionale. Şi, cine ştie, poate că în acest sezon ar fi posibilă chiar o clasare în primele patru locuri, deşi obiectivul este accederea în play-off (1-8).

“Înaintea campionatului credeam că vom avea cel mai slab start de sezon, deoarece am avut primele trei jocuri acasă contra echipelor care s-au clasat pe podium în sezonul trecut. Acum, după aceste două victorii, cu Arad şi Alba Iulia, consider că am demonstrat că echipa este pe un drum bun, dar noi vrem să o luăm treptat, cu fiecare joc. Oricum, obiectivul nostru în acest sezon este accederea în play-off şi calificarea în Final four al Cupei României” – Călin Voicu, manager BC CST Alexandria.

Lotul de jucătoare pe care antrenorul Mădălin Piperea le-a avut la dispoziţie pentru meciul de sâmbăta trecută, cuUniversitatea Alba Iulia, a fost următorul: Rachel Coffey, Shanita Arnold, Morgan Stroman, Anca Şipoş, Stefka Miteva, Alina Chivu, Ann Farrel, Mihaela Mihai, Crenguţa Teodorescu, Irina Enache, Alina Podar, Eliza Ispas.

 

De ce n-a rămas Schwagmeyer la Alexandria?

În urmă cu o săptămână, echipa din Alexandria a jucat două meciuri în două zile, la Sfântu Gheorghe şi Oradea, iar una din evidenţiatele acestor două meciuri a fost americanca Alison Schwagmeyer. Aceasta a jucat 20 de minute în meciul de la Oradea şi a punctat de 30 de ori, având unul din cele mai bune procentaje ca eficienţă. Totuşi, pentru următorul joc, cel cu Universitatea Alba Iulia, americanca nu s-a mai regăsit în lotul pregătit de Mădălin Piperea, iar motivul este unul singur, preţul exagerat pe care l-a cerut sportiva în vârstă de 24 de ani. Fără să spună despre ce sumă este vorba, antrenorul Mădălin Piperea a ţinut doar să precizeze: “Am discutat cu jucătoarea, dar pretenţiile sale financiare au fost mari, mult peste ce puteam noi să-i oferim”.

Din câte se pare, Alison Schwagmeyer a ajuns în Spania, sportiva continuându-şi periplul pe mapamond, după ce, înainte să joace în România, evoluase în SUA şi în Australia.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.