Sport

Baschetbalistele au reluat campionatul cu un succes

Echipa feminină de baschet CS Baschet Teleorman Alexandria a intrat în a doua parte a Ligii Naționale cu un succes obținut pe teren propriu, în fața ”lanternei roșii” a clasamentului, Politehnica Național Iași. Fetele noastre, conduse de antrenorul Mădălin Piperea și directorul tehnic Călin Voicu, s-au impus cu scorul de 98-71 (28-24, 35-10, 21-14, 14-23). Desprinderea decisivă pe tabela de marcaj s-a consemnat în sfertul al doilea, astfel că la pauza mare s-a intrat deja cu un avantaj confortabil, care a fost gestionat cu grijă în partea secundă, chiar în condițiile în care s-a propus, din partea noastră, o rotație completă a băncii de rezerve.

Desigur că, la un astfel de rezultat, statisticile fetelor noastre au fost foarte bogate. Coșgeteră a fost Sattoria Rule, cu 32 de puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive. Conaționala ei din SUA, Megan Mullings, a încântat publicul cu un double-double compus din 21 de puncte, 10 recuperări și o pasă decisivă, în timp ce fundașul Shanita Arnold a dovedit un altruism ieșit din comun, realizând 10 pase decisive, 7 puncte și 3 recuperări.

Restul liniilor statistice ale jucătoarelor noastre sunt: Ștefania Candoi, Irina Enache, Teodora Manea (2 puncte), Georgiana Voicu (9 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive), Mihaela Mihai (2 puncte, o recuperare și o pasă decisivă), Alina Podar (6 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive), Ivana Grbic (11 puncte, 3 recuperări și 5 pase decisive) și Carla Bartee (8 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă).

Victoria este importantă în economia clasamentului, deoarece ne păstrează pe prima poziție în grupa locurilor 7-10, cu 27 de puncte. Formația noastră este la egalitate cu Universitatea ”Vasile Goldiș” ICIM Arad, care s-a impus pe teren propriu, cu 89-62, în fața celor de la BC Sirius Tg. Mureș.

Echipa noastră se va deplasa, la finele acestei săptămâni, la Tg. Mureș.

Rezultatele înregistrate în grupa 1-6 a Ligii Naționale de Baschet Feminin:

CSM Satu Mare – Sepsi Sf. Gheorghe 62-79

Universitatea Cluj-Napoca – Olimpia CSU Brașov 90-62

Phoenix Galați – CSM Târgoviște 77-68

Din grupa locurilor 7-10, primele două clasate se vor califica în sferturile de finală. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.