Sport

Baschetbalistele au ratat prima grupă valorică

Miercuri, 1 februarie, la sala de sport a Colegiului Național ”Dimitrie Ghica” din Alexandria, a avut loc partida restanță din cadrul Ligii Naționale de Baschet Feminin, între CS Baschet Teleorman Alexandria și CSM Târgoviște. Meciul, foarte greu pentru fetele noastre, a fost abordat curajos, însă valoarea și experiența competițională a dâmbovițencelor au fost argumente hotărâtoare pentru creionarea diferenței de 13 puncte, înregistrată la final, pe tabela de marcaj.

CSM Târgoviște a câștigat cu scorul de 66-53 (13-23, 22-12, 18-9, 13-9). Formația noastră, sub comanda antrenorului principal Mădălin Piperea, a început excelent și a pus un ecart favorabil de 10 puncte pe tabelă, după primul sfert. Din păcate, acest avantaj a fost anihilat până la pauza mare, unde s-a intrat cu egalitate la 35, iar în a doua jumătate a meciului baschetbalistele noastre nu au mai marcat decât 9 puncte pe sfert. Apărarea oaspetelor a funcționat, astfel că victoria lor nu poate fi contestată decât într-o mică măsură.

Iată liniile statistice ale jucătoarelor noastre, în această partidă: Shanita Arnold excepțional double-double (12 puncte, 5 recuperări și 10 pase decisive), Georgiana Voicu (4 puncte și 5 recuperări), Mihaela Mihai (2 recuperări), Sattoria Rule (12 puncte și 2 recuperări), Alina Podar (2 puncte și 5 recuperări), Megan Mullings (17 puncte și 5 recuperări), Ivana Grbic (2 puncte și 3 recuperări), Carla Bartee (4 puncte și 8 recuperări). Au mai fost înscrise pe raportul oficial de joc: Lorena Candoi, Irina Enache și Teodora Manea. Remarcăm performanța realizată de fundașul Shanita Arnold, care, prin cele 10 pase decisive, intră într-un grup select de baschetbaliste cu astfel de performanțe. În întregul sezon 2016-2017, doar două jucătoare au marcat 11 pase în același meci, alte trei având câte 10 mingi servite coechipierelor, în poziții ideale de a înscrie.

Într-un alt meci, care a avut loc pe data de 1 februarie, liderul Sepis Sf. Gheorghe a continuat parcursul de regularitate, printr-o victorie lejeră la Galați, în fața celor de la Phoenix, cu scorul de 85-54.

Efectul imediat al înfrângerii baschetbalistelor noastre, în partida restanță cu CSM Târgoviște, este că ele nu mai au cum să ajungă, matematic, în primele șase, deci în prima grupă valorică, după sezonul regulat. Cu totalul de 23 de puncte, acumulat în prezent, este imposibilă atingerea locului 6, unde se află CSM Satu Mare, cu 25 de puncte, formație care va mai lua un punct prin simpla prezență pe teren, în ultima etapă.

Astfel, CS Baschet Teleorman Alexandria se pregătește să evolueze în a doua grupă valorică a Ligii Naționale de Baschet Feminin, în compania formațiilor Universitatea ”Vasile Goldiș” ICIM Arad, BC Sirius Tg. Mureș și Politehnica Național Iași. De altfel, echipa noastră se află și astăzi la Iași, pentru jocul contra lanternei roșii, ultimul din această fază a campionatului. Partida din Copou va începe la ora 15.00 și închide sezonul regulat.

Prezența în a doua grupă valorică nu anulează șansele de a ajunge în play-off, primele două clasate din acest patrulater urmând să completeze tabloul eliminatoriu. CS Baschet Teleorman Alexandria are drept obiectiv calificarea în play-off, eventual de pe primul loc, astfel evitându-se un duel în sferturile de finală fără prea mari șanse, contra liderului Sepsi Sf. Gheorghe.

Tot din baschet, să precizăm că echipa de junioare U16 CSS Alexandria va juca duminică, pe teren propriu, de la ora 11.00, la sala de sport a Colegiului Național ”Dimitrie Ghica” din Alexandria, contra formației care conduce în seria turneului semifinal, CSS Sibiu. În echipa noastră, de curând, și-a făcut apariția o nouă jucătoare, Tania Fiereșteanu, selecționată la lotul național și care a venit de la CS Olimpia București. (Cristi Frisk)

One Comment

  1. Calificativul „exceptional”, pentru jocul Shanitei Arnold, este in contradictie cu numarul foarte mare de ratari la aruncarile de 3 puncte ( 2 reusite din 12 incercari !!!) si cu prelungirea exagerata a atacului, pana la limita celor 24 de secunde .

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.