Sport

Baschetbalistele au pierdut la Arad

Echipa feminină de baschet CSBT Alexandria a încheiat evoluția în cadrul grupei 7-10 a Ligii Naționale, cu o înfrângere la Arad, în fața localnicei Universitatea ”Vasile Goldiș” ICIM. Scorul înregistrat pe tabela de marcaj, la finele jocului, a fost de 79-50 (28-9, 19-11, 11-15, 21-15).

Fetele noastre au evoluat timorat, neconectate suficient la acest ultim joc. Excepție face pivotal American Carla Bartee, care a reușit un double-double din 13 puncte și 22 de recuperări, ea având în statistici, suplimentar, câte o pasă decisivă și o intercepție.

Iată și celelalte statistici ale lotului alexăndrinean: Shanita Arnold (8 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție), Teodora Manea (un capac), Mihaela Mihai (6 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție), Sattoria Rule (11 puncte, 4 recuperări și o intercepție), Alina Podar (o recuperare și o intercepție), Megan Mullings (7 puncte, 14 recuperări și 2 intercepții), Ivana Grbic (5 puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție). Au mai evoluat: Ștefania Candoi și Irina Enache.

În urma acestui eșec, CSBT Alexandria a rămas pe locul al optulea, ceea ce înseamnă că în primul tur de play-off, echipa noastră va juca împotriva ocupantei primei poziții, puternica Sepsi Sf. Gheorghe.

De altfel, disputele din sferturile de finală ale campionatului vor începe imediat, după sistemul cel mai bun din 3 jocuri. Prima partidă dintre Sepsi Sf. Gheorghe și CSBT Alexandria va avea loc sâmbătă, 25 februarie, cu începere de la ora 18.00, în Sala ”Szabo Kati” din municipiul reședință al județului Covasna. După aceea, seria se va muta pentru al doilea joc la Alexandria, iar, dacă va mai fi nevoie, cele două echipe se vor reîntoarce la Sf. Gheorghe, pentru partida decisivă.

Celelalte dueluri din play-off sunt:

Universitatea Cluj-Napoca – Universitatea ”Vasile Goldiș” ICIM Arad

CSM Târgoviște – CSM Satu Mare

Olimpia CSU Brașov – Phoenix Galați

Pentru locurile 9-10, tot după sistemul cel mai bun din 3 jocuri, vor lupta BC Sirius Tg. Mureș și Politehnica Național Iași. Niciuna dintre echipe nu va retrograda, în conformitate cu o decizie a Biroului Federal al Federației Române de Baschet.

Tot din baschet, echipa feminină U16 CSS Alexandria va juca, pe 26 martie de la ora 11.00, în deplasare cu CSS Sibiu, în etapa a opta a turneului semifinal al Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.