Sport

Baschetbalistele au început play-off-ul cu o înfrângere severă

Echipa feminină de baschet CS Baschet Teleorman Alexandria a pășit cu stângul în play-off-ul Ligii Naționale. Formația noastră a evoluat pe terenul puternicei Sepsi Sf. Gheorghe, câștigătoarea sezonului regulat, campioană en-titre care dorește ca, în acest sezon, să își apere cununa cu lauri.

Diferența de valoare și de motivație a fost evidentă în joc, iar tabela de marcaj a surprins exact, la final, raportul de forțe din teren. Gazdele s-au impus fără emoții, cu scorul de 81-64 (30-12, 16-18, 16-15, 19-19). Practic, după cum indică și rezultatele parțiale, covăsnencele au tras tare în primul sfert, după care, la adăpostul unui avantaj substanțial, și-au permis un joc de relaxare, ținându-le pe fetele noastre la o distanță suficientă.

Elevele antrenorilor Mădălin Piperea și Călin Voicu au avut următoarele linii statistice, în această partidă: Shanita Arnold (9 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și o intercepție), Sattoria Rule (18 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă și 2 intercepții), Megan Mullings (4 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive și un capac), Ivana Grbic (10 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție), Gabriela Voicu (15 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție și un capac), Teodora Manea (o recuperare), Mihaela Mihai, Alina Podar (8 puncte, o recuperare, 3 pase decisive, 2 intercepții). Au mai fost înscrise pe raportul oficial de joc, fără să evolueze însă, Elena Ispas și Irina Enache.

Banca de rezerve, veșnicul nostru tendon ahilian, a influențat și de această dată, în mod negativ, rezultatul final al jocului.

Sepsi Sf. Gheorghe conduce seria cu scorul de 1-0. Echipa din județul Covasna mai are nevoie de o singură victorie pentru a se califica în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Feminin. Al doilea meci se dispută pe 30 martie 2017, de la ora 19.00, la sala de sport a Colegiului Național ”Dimitrie Ghica” din Alexandria. În cazul unui succes al fetelor noastre, devine necesar meciul decisiv, al treilea, care este programat pe 2 aprilie la Sf. Gheorghe.

Trebuie însă să fim realiști și să afirmăm că simpla prelungire a acestei serii eliminatorii ține de domeniul miracolului, în actualele condiții.

În celelalte meciuri din primul tur de play-off, rezultatele au fost următoarele:

Universitatea Cluj-Napoca – Universitatea ”Vasile Goldiș” ICIM Arad 68-56

CSM Târgoviște – CSM Satu Mare 51-64

Olimpia CSU Brașov – Phoenix Galați 74-72

În seria pentru locurile 9-10:

BC Sirius Tg. Mureș – Politehnica Național Iași 69-67

(Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.