Sport

Baschet play-off – Super-victorie pentru CS Baschet Alexandria

bcCel mai spectaculos joc al fazei play-off în Liga naţională de baschet feminin s-a jucat miercuri seara, la Sala sporturilor, între CS Baschet Alexandria şi CSM Satu Mare. Jocul, urmărit de peste 400 de spectatori, a pornit de la 1-0 pentru oaspeţi, care veneau la Alexandria din postură de favoriţi la tranşarea calificării în semifinale, după două meciuri. Numai că, gazdele au surprins pe toată lumea prin modul în care au evoluat, au evoluat cu determinare şi, în final, s-au impus la o diferenţă de 8 puncte, după o repriză de prelungiri. La pauză, echipa pregătită de Mădălin Piăperea acea un avans de 7 puncte, iar lucrurile stăteau destul de bine, mai ales că evoluţia jucătoarelor era în evidentă creştere. Replica advesarelor pregătite de Dan Fleşeriu nu s-a lăsat aşteptată, astfel că la finalul timpul regulamentar, de 40 de minute, scorul a fost egal, 53:53. În extra-time, alexăndrencele au forţat suficient cât să se desprindă pe tabelă, astfel că jocul avea să fie câştigat cu 65:57. Iar calificarea pentru semifinalele primei ligi de baschet feminin se va disputa în joc decisiv, la Satu Mare, sâmbătă după-amiază, în care orice se poate întâmpla.

 

“Am jucat fără presiune, adversarele aveau presiunea rezultatului, şi ne bucurăm că am reuşit o victorie, pe care cred că am meritat-o. Mergem la Satu Mare din nou cu gândul să jucăm şi să încercăm calificare mai departe!” – Anca Şipoş (sportivă CSBT Alexandria)

“Am pierdut din cauza greşelilor şi a ratărilor noastre, în primul rând, dar şi a determinării echipei din Alexandria, care a meritat victoria pentru modul în care şi-a jucat şansa” – Dan Fleşeriu (antrenor CSM Satu Mare.

 

– CS Baschet Alexandria – CSM Satu Mare 65:57 (16-17, 18-10, 14-16, 5-10, 12-4). Pentru CS Baschet au jucat: A. Şipoş (17), D. Bucică (3), S. Arnold (24), V. Rus (8), A. Arlen (13), A. Ştefan, C. Teodorescu. Cele mai bune marcatoare la Satu Mare au fost S. Freeman (25), C. Whittington (10), H. Szlimak (8).

Celelalte rezultate al jocurilor de miercuri, din play-off, au fost:

Universitatea Alba Iulia – ACS Sepsi Sfântu Gheorghe 86:68 (76:49);

– CSM Bucureşti Sportul Studenţesc – Municipal Târgovişte 67:84 (56:89);

– BCM Danzio Timişoara – UVG ICIM Arad 56:81 (44:90).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.