Sport

Baschet. Mai multe sportive din Alexandria au fost convocate la loturile naţionale!

Deşi este perioadă de vacanţă în baschetul naţional, în această perioadă loturile naţionale de baschet juvenil ale României sunt angrenate în o serie de acţiuni la nivel internaţional. Astfel, lotul naţional de baschet Under 18 urmează să participe la Campionatul European, Divizia B feminin, care urmează să aibă loc în Bosnia. Pentru această competiţie, echipa CSS Alexandria are selecţionate patru sportive, componente ale echipei care a câştigat titlul naţional la această categorie; este vorba de Alina Podar, Tania Agache, Teodora Manea şi Irina Enache, sportive care au confirmat prin prestaţiile lor că îşi merită locul în naţională.

De asemenea, în aceste zile, lotul naţional de baschet feminin Under 20, pregătit de selecţionerul Dan Calancea şi Miruna Crasnic, participă în Muntenegru la Campionatul European, Divizia B. Să punctăm faptul că între sportivele componente ale lotului naţional U-20 se găseşte şi Ioana Ghizilă, sportivă care până în 2015 a jucat pentru CSS Alexandria / BCT Alexandria.

În ce priveşte sportivele generaţiei 2002, recent câştigătoare ale medaliilor de aur la nivelul de vârstă Under 14, câteva dintre sportivele de la CSS Alexandria au fost convocate pentru tabăra de pregătire Perform baschet 2016; este vorba de Andreea Mazilu, Andreea Horlea, Darian Botorogeanu, Ana Lăcău – la categoria 2002, şi Paloma Cucu – categoria 2003, care au fost cooptate în tabăra care va avea loc la Braşov. Să mai punctăm faptul că începând din acest an, antrenorul lotul naţional de baschet feminin Under 15 (generaţia 2002) va fi alexăndreanul Mădălin Piperea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.