Sport

Baschet, Liga naţională Echipa CSB Teleorman va juca primul meci în Alexandria după un un an şi jumătate!

În această săptămână, campionatul baschetbalistic feminin se va relua, odată cu disputarea jocurilor etapei a 9-a, rundă programată duminică, 27 noiembrie a.c.. Pentru publicul alexăndrean este important faptul că, odată cu această săptămână, ar urma să revină în Alexandria echipa CS Baschet Teleorman, care a anunţat deja faptul că va găzdui jocul cu Politehnica Naţional Iaşi pe teren propriu. Acest eveniment se va întâmpla, partida fiind programată în singura sală omologată de Federaţia de baschet pentru a găzdui jocuri din prima ligă, este vorba de sala construită recent în incinta Colegiu Naţional “A. D. Ghica” Alexandria.

 

După cum se ştie, sala de sport de la CN Ghica Alexandria este construită încă din vara acestui an, însă, din cauza unor probleme existente la sistemul de încălzire, recepţia finală a lucrării a întârziat. În ultimele săptămâni, din surse destul de bine informate, se pare că problemele existente la sală au fost remediate, însă nu s-a făcut trecerea respectivei săli în administrarea municipalităţii / a unităţii de învăţământ. În ciuda insistenţelor clubului CS Baschet Teleorman, până în prezent nu s-a reuşit oficializarea accesului în sală, la jocurile oficiale, însă pentru duminică, 27 noiembrie, clubul alexăndrean a anunţat ca loc de desfăşurare a meciului cu Politehnica Naţional Iaşi sala respectivă. “Noi avem confirmarea că putem juca acolo, însă rămân de pus la punct toate detaliile pentru organizarea jocului de juniori. În privinţa meciului de senioare, încă nu avem confirmare că se va juca la ora stabilită, în condiţii normale”, ne-a punctat prof. Costina Piperea, cea care se ocupă de pregătirea echipei de junioare CSS Alexandria. Cum se va rezolva această situaţie şi cum va fi pentru publicul alexăndrean să poată vedea la lucru echipa de senioare CS Baschet Teleorman, care de un an şi jumătate n-a mai jucat un meci oficial în Alexandria, vom vedea la momenmtul potrivit. De punctat ar fi şi faptul, destul important, că sala de la Colegiu Naţional “A. D. Ghica” Alexandria nu are decât 100 de locuri pentru spectatori.

Să mai precizăm că, în aceste zile, antrenorul principal al echipei CSB Teleorman Alexandria, Mădălin Piperea, se află în Turcia, alături de lotul naţional de senioare al României, în calitate de antrenor secund al selecţionerului Miroslav Popov.

 

Programul complet al etapei a 9-a în Liga naţională de baschet feminin este următorul:

– ACS BC Sirius Târgu Mureş – UG ICIM Arad;

– CS Municipal Târgovişte – Olimpia CSU Braşov;

– CS Municipal Satu Mare – Universitatea Cluj Napoca;

– CS Baschet Teleorman Alexandria – Politehnica Naţional Iaşi;

– ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – CS Phoenix Galaţi.

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.