Sport

Baschet juvenil – CSS Alexandria a început sezonul la U-16

Angrenată şi în acest an la două categorii de competiţie – Under 15 (categoria de vârstă standard a sportivelor) şi la Under 16 (categoria superioară cu până la aproape doi ani de zile), echipa CSS Alexandria, generaţia de sportive născute în 1998 se află în plin sezon competiţional. După ce a trecut de prima fază a campionatului, cu punctaj maxim (a avut adversare pe CSS Craiova, CET Govora şi Municipal Târgovişte), alexăndrencele au fost incluse în grupa valorică A, unde au adversare echipele CET Govora, CSS Constanţa şi CSS Craiova. De această dată, după două etape disputate, baschetbalistele alexăndrence au acumulat o victorie şi o înfrângere, însă, aşa cum spunea antrenorul Piperea, obiectivul principal la acest nivel este câştigarea de experienţă. “Pentru noi, participarea la U-16 este mai degrabă pentru experienţă, pentru a avea meciuri în picioare! Consider că este foarte benefică această participare, dar faptul că nu avem jucătoarele de talie, cerute pentru acest nivel, ne împiedică să putem spera la prezenţa în faza finală. Totuşi, este importantă fiecare dispută, din care putem învăţa ceva”, a spus Mădălin Piperea.

În urmă cu câteva zile, elevele antrenorului Mădălin Piperea au câştigat disputa cu CSS Constanţa, de pe teren propriu (74:23), însă au pierdut acum două săptămâni la CSS Craiova (52:38 pentru echipa din Craiova). În următoarea perioadă, sportivele din Alexandria vor juca o serie de meciuri care pot decide locul ocupat în această grupă valorică, însă principala ţintă a acestor dispute este acumularea de experienţă şi creşterea echipei, ca joc. Următorul meci pentru CSS Alexandria la categoria U-16 va fi sâmbătă, 2 februarie contra echipei CET Govora (la Sala sporturilor din Alexandria, ora 13.00), după care vor urma două deplasări.

Conform programului anunţat de FR Baschet, din grupa valorică A, formată din 4 serii, se califică mai departe 12 echipe (primele trei din fiecare serie).

În privinţa participării la Campionatul naţional U-15, echipa CSS Alexandria – campioană naţională în ultimii trei ani la categoria de sportive născute în 1998 – se află pe prima poziţie în seria 4 din grupa valorică A.  (B.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.