Sport

Baschet, Divizia A / etapa 6 – Victorie meritată pentru CSB Alexandria!

După zece zile de la precedentul joc pe teren propriu, CS Baschet Alexandria a revenit la Sala sporturilor, în faţa propriilor suporteri, pentru jocul cu BCM Danzio Timişoara; se întâlneau două echipe cu pretenţii diferite în acest sezon, dar şi cu bugete disproporţionate. În timp ce gazdele, declarativ, au anunţat un obiectiv 9-12, cu intenţia unei clasări în primele opt locuri, oaspeţii din Timişoara au început tare sezonul şi au adunat deja patru victorii. Mădălin Piperea a avut timp însă pentru a pregăti jocul cu rivalul Dan Ionescu, iar pe teren diferenţa de vreo 600.000 lei pentru timişorence (de la buget) nu a existat. Impulsionate de publicul prezent la sală (câteva sute de spectatori, puţin peste 300, însă mai puţini decât în sezoanele trecute), jucătoarele gazdă au trecut la conducerea jocului din primele minute şi n-au mai cedat iniţiativa. Meritul antrenorului Piperea, care permanent a căutat să schimbe tactica în teren, a fost acela că a blocat punctele forte ale adversarului, iar în atac a lăsat mână liberă jucătoarelor. Fără să mai pună presiune pe arbitri, care de această dată şi-au văzut de treabă, Piperea a găsit soluţia optimă pentru o victorie greu de anticipat, iar în final una foarte concludentă. Astfel, după 2 puncte în primul sfert, la pauză s-a intrat cu 15 puncte avans, suficient pentru o repriză secundă liniştită. Totuşi, când jucătoarele au lăsat senzaţia că se relaxează, antrenorul a mutat rapid, astfel că întreg jocul gazdele au rămas “în priză”, ritmul impus s-a menţinut, iar diferenţa a crescut până la 24 de puncte, în final! “M-a surprins puţin echipa din Alexandria, dar noi am jucat slab, în principal unele jucătoare de la care aşteptam mai mult!”, a spus antrenorul Dan Ionescu, de la BCM Danzio.

De partea cealaltă, Călin Voicu era vizibil mulţumit de rezultat – “surprinde diferenţa mare de pe tabelă, dar speram că vom câştiga!”, însă a reuşit să confirme faptul că întreg lotul de sportive rămâne conectat la obiectivul “neoficial”, clasarea pe un loc de play-off, chiar dacă startul de sezon nu fusese tocmai convingător. Ce a fost mai importantă după această victorie cu Timişoara a fost faptul că publicul din Alexandria a înţeles că echipa are potenţial, dar trebuie să aibă răbdare cu jucătoarele, odată cu omogenizarea lotului sigur vor apărea şi rezultatele.

– CS Baschet Alexandria – BCM Danzio Timişoara 71:47 (16-14, 19-6, 15-13, 21-14); la CS Baschet au jucat: C. Lyons (17), A. Chivu (5), S. Arnold (9), V. Rus (12), A. Arlen (17), A. Şipoş (6), A. Ştefan (2), C. Teodorescu (3), D. Bucică, R. Alecu, A. Strămăturaru.

Celelalte rezultate ale etapei a 6-a în Liga feminină de baschet au fost:

– ACS Sepsi Sfântu Gheorghe – Olimpia Bucureşti: 109:55

– Nova Vita Târgu Mureş – Universitatea CSM Oradea 97:61

– Universitatea Alba Iulia – Olimpia Braşov 82:49

– Municipal Târgovişte – CSM Satu Mare 67:64

– SCM Craiova – Rapid Bucureşti

– CSM Sportul Studenţesc – ICIM Arad 59:87

– Universitatea Cluj Napoca – a stat

Clasament

1. CSM Satu Mare                    7/1     15 p.

2. Municipal Târgovişte             6/0     12 p.

3. ICIM Arad                            6/0     12 p.

4. Universitatea Alba Iulia          3/3     9 p.

5. BCM Danzio Timişoara         4/1     9 p.

6. SCM Craiova                        3/3     9 p.

7. Olimpia Braşov                     2/5     9 p.

8. ACS Sepsi Sf. Gheorghe       3/2     8 p.

9. Nova Vita Tg. Mureş             2/4     8 p.

10. Rapid Bucureşti                  2/3     7 p.

11. Olimpia Bucureşti                1/5     7 p.

12. CSB Alexandria                  2/3     7 p.

13. Universitatea Cluj                2/3     7 p.

14. CSM Sportul Stud.             1/5     7 p.

15. CSM U Oradea                   0/6     6 p.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.