Politic

Barbu şi Pîrvulescu, în asentimenul consilierilor – copreşedinţii PNL cer transparenţă totală în proiectul ANL

DSCF1008După două şedinţe consecutive ale Consiliului Local al Municipiului Alexandria în care proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea listei de repartizare a locuinţelor pentru tineri destinate închirierii din blocurile P4, P5, P9, str. Dunării, zona Han Pepinieră, construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe în municipiul Alexandria n-a putut fi trecut, nefiind întrunite cele două treimi din voturi necesare, discuţiile apărute pe marginea subiectului au agitat apele în spaţiul public, în condiţiile în care 55 de familii beneficiare aşteaptă să le fie repartizate locuinţele.

În ultima şedinţă, respectiv în cea de luni, 13 iulie, doi consilieri PNL au absentat, cei patru consilieri ai Opoziţiei prezenţi s-au abţinut, în timp ce consilierul PSD Florea Voicilă, aflat în conflict de interese, n-a putut participa la vot, prin urmare, repartizarea locuinţelor s-a amânat pentru o dată ulterioară, la care cele două tabere din Consiliul Local vor ajunge la un acord.

În ce priveşte situaţia creată, consilierii PSD şi cei UNPR, care formează, de altfel, majoritatea în Consiliul Local, aruncă vina în tabăra liberală, consilierii PNL fiind acuzaţi, mai mult sau mai puţin făţiş, de rea intenţie.

Replica liberalilor nu s-a lăsat aşteptată, aceştia invocând lipsa de transparenţă în demersul de acordare a locuinţelor ANL. De altfel, şi cei doi copreşedinţi PNL, respectiv Cristi Barbu şi Eugen Pîrvulescu, susţin puncul de vedere al consilierilor locali şi cer transparenţă totală pentru a putea vota proiectul. Cei doi, ca şi consilierii liberali, au declarat că proiectul este unul de importanţă majoră şi că locuinţele trebuie repartizate, însă acest lucru trebuie să fie făcut după reguli şi în mod transparent.

“Eu consider, la fel ca şi colegii mei liberali care fac parte din Consiliul Local Alexandria, că e normal ca, atunci când ridici mâna, să ştii pentru ce votezi. Colegii mei sunt de acord să fie repartizate locuinţele, nu s-a pus niciun moment problema că n-ar fi, însă considerăm că lucrurile trebuie să fie făcute într-un mod transparent. Ce pot eu să spun este că avem adrese de la cetăţeni care consideră că au fost neîndreptăţiţi la întocmirea listelor, iar situaţia acestora trebuie analizată. Colegii mei liberali vor vota aşa cum consideră de cuviinţă, la fel cum au făcut-o şi până acum, eu nu le-am impus şi nu le impun cum să voteze, aşa cum se întâmplă pe la alte partide”, a declarat Eugen Pîrvulescu.

“Sunt la curent cu situaţia, am discutat cu colegii mei din Consiliul Local al Municipiului Alexandria, mi-au spus cum stau lucrurile. Eu consider că proiectul trebuie votat, întrucât e în joc soarta unor familii ce aşteaptă să le fie repartizate locuinţele. Dar acest lucru nu înseamnă automat că liberalii vor vota orice li se va pune în faţă. Noi am mai spus şi rămânem consecvenţi: cerem transparenţă totală în ce priveşte acest proiect. Consilierii PNL cer să le fie puse la dispoziţie toate documentele necesare pentru ca situaţia să fie clarificată”, a declarat copreşedintele PNL, Cristi Barbu.

Între timp, la cabinetul consilierului local Florin Titirişcă se strâng adrese ale unora dintre cei care au solicitat o locuinţă de tip ANL, dar nu se regăsesc pe lista beneficiarilor şi care sunt, totodată, nemulţumiţi de modul în care s-a calculat punctajul.

Consiliul Local al Municipiului Alexandria se va întruni în şedinţă ordinară peste două săptămâni, 30 iulie, când proiectul proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea listei de repartizare a locuinţelor pentru tineri destinate închirierii din blocurile P4, P5, P9, str. Dunării, zona Han Pepinieră, construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe în municipiul Alexandria poate fi pus, din nou, pe ordinea de zi şi votat. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.