Politic

Barbu Costel: “Nici Niţulescu, nici Militaru nu vor pleca din partid, unitatea e esenţială în acest moment”

Carmen Dumitrescu

Situaţia tensionată din interiorul PDL Teleorman a generat reacţii dintre cele mai variate. Astfel, o parte dintre membrii de partid consideră că plecarea lui Niţulescu din partid ar fi binevenită, în contextul în care acesta demonstrează constant că nu este interesat decât de demnităţi publice, în timp ce o altă parte a partidului crede că e dificil, dacă nu chiar inadmisibil să se renunţe la capitalul de imagine furnizat de pitorescul personaj politic. Din categoria din urmă face parte şi secretarul general al partidului, Costel Barbu, care consideră că dacă această stare de tensiune şi dezbinare din partid se va perpetua, va fi pus chiar în situaţia de a-şi da demisia din toate funcţiile politice, interesul lui primordial fiind partidul: “Nu se întâmplă absolut nimic în PDL, sunt şi au fost doar nişte declaraţii neinspirate şi pripite. Eu nu vreau să comentez nimic în legătură cu nici unul dintre liderii partidului, nici în legătură cu declaraţiile lui Zlotea, dar nici ale celorlalţi care au avut un punct de vedere legat de acest subiect, dar vă spun că lucrurile o să se rezolve şi spiritele o să se calmeze în maximum o săptămână. Vă garantez acest lucru! În PDL are loc şi Niţulescu, şi Militaru, toţi cei care au muncit în alegeri şi eu cred că unitatea, şi nu dezbinarea, este secretul reuşitei. În ceea ce îl priveşte pe Niţulescu, eu am vorbit cu el şi mi-a spus că va rămâne membru al partidului, dispus să muncească şi nu va pleca niciodată din PDL, aşa cum a şi declarat. Pentru că, cine fuge după funcţii, nu rezolvă nimic”.

Mai mult, secretarul general al PDL, Costel Barbu, a declarat că în acest moment, pentru PDL, unitatea este esenţială şi dezideratul unităţii trebuie urmărit de fiecare membru al partidului, mai ales înaintea alegerilor parlamentare: “Am avut în cursul zilei de marţi alt birou permanent şi acolo am stabilit că unitatea este tot ce ne interesează la acest moment. Oamenii care au muncit în alegerile locale şi la Referendum trebuie să dea dovadă acum de înţelepciune şi să demonstreze că le pasă nu de conducerea PDL, ci de PDL. Ca secretar general al partidului la nivel judeţean, rolul meu principal este şi acela de a media aceste conflicte şi le voi media atât de bine încât nimeni nu va pleca şi nu va mai fi nici un scandal în partidul acesta. Noi trebuie să muncim ca acest partid să devină la fel de puternic cum era cu ceva timp în urmă şi asta nu se poate face decât prin muncă şi manifestarea unităţii. De aceea, cred că esenţial în acest moment este să muncim şi să demonstrăm că suntem o forţă. Îi rog, de aceea, pe toţi militanţii care îşi fac griji în legătură cu situaţia din partid să mă caute la sediul partidului, sunt acolo în fiecare zi şi sunt disponibil pentru orice fel de discuţie. De ieri ( marţi, 25 septembrie) este iar unitate în acest partid. Meciul nostru nu este în interior, este în exterior. Dacă rândurile partidului nu se vor strânge, eu îmi dau demisia din toate funcţiile deţinute, pentru că nu m-a făcut mama secretar general al partidului”.

Contactat telefonic pentru a clarifica aspectele menţionate de Barbu Costel, deputatul Adrian Florescu a declarat că în acest moment Niţulescu nu mai este nici măcar simplu membru de partid, acesta fiind exclus. Totuşi, el are de urmat calea Comisiei de Etică a partidului care poate decide dacă excluderea lui a fost corectă sau nu. Mai mult, Florescu a menţionat că unitatea este realmente dezideratul partidului, dar dacă pentru realizarea unităţii este nevoie ca partidul să renunţe la membrii care iniţiază scandaluri publice, atunci acest lucru se va face fără obiecţii.

One Comment

  1. Este foarte adevarat: SCANDALUL ESTE IN EXTERIORUL PERTIDULUI! Si cineva, stim cu toii cine, are un interes imens sa-l elimine din viata politica pe Nitulescu! Cat priveste functile… unii au carat un judet intreg la Bucuresti ahtiati fiind dupa functii!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.