Eveniment

Bărbat din Teleorman, cercetat pentru trafic de migranți

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat, într-o autoutilitară de transport marfă, 38 de cetăţeni din Siria şi Irak, care se îndreptau spre graniţa cu Ungaria. Călăuzele, trei cetăţeni români, între care un bărbat de 39 de ani, din Teleorman, sunt cercetate pentru trafic de migranţi, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

“Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea în cooperare cu lucrătorii STPF Satu Mare au desfăşurat vinery, 5 februarie, o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 06.00, colegii noştri oprit pentru control pe direcţia localităţii Dara, judeţul Satu Mare, la aproximativ un km faţa de linia de frontiera cu Ungaria, două autovehicule, o autoutilitară cu numere de înmatriculare specifice Poloniei şi un autoturism marca Skoda cu numere de Bucureşti. La volanul autoutilitarei a fost identificat un cetăţean român, în vârstă de 19 ani din Bucureşti, iar în spaţiul destinat transportului de marfă au fost descoperite mai multe persoane de origine afro-asiatică. De asemenea, în autoturismul marca Skoda au fost identificaţi doi bărbaţi, cetăţeni români, şoferul în vârstă de 46 de ani cu domiciliul în Bucureşti, precum şi pasagerul din dreapta, de 39 de ani, din judeţul Teleorman”, transmite Poliția de Frontieră.

Potrivit sursei citate, cele două maşini şi toate persoanele aflate în acestea au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare în vederea continuării cercetărilor.

Din primele verificări s-a stabilit că în autoutilitară erau transportaţi 38 de cetăţeni străini, din Siria şi Irak, cu vârste cuprinse între 12 şi 40 de ani. Dintre aceştia, trei sunt minori de 12, 16, respectiv 17 ani, iar şapte sunt femei. Toți cei 38 de cetățeni intenţionau să ajungă în state din vestul Europei, fără a poseda documente de călătorie legale care să le permită acest lucru. De aceea, cetăţenii străini au apelat la cei trei români care să îi ajute să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

În cauză, cei trei români sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, iar în continuare poliţiştii de frontiera efectuează verificări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.