Eveniment

Bărbat cercetat pentru fals privind identitatea

Polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Crângu efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals privind identitatea, în cazul unui conducător auto depistat în comuna Seaca.
Conform IPJ Teleorman, la data de 30 martie a.c., în jurul orei 22:00, pe raza localității Seaca a fost depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani, din orașul Bragadiru, județul Ilfov, care, la momentul solicitării documentelor, ar fi declarat verbal că nu le are asupra sa și a prezentat o fotografie cu presupusul act de identitate, pe care o avea în telefonul mobil, act de identitate care s-a dovedit că aparține altei persoane.
Existând suspiciuni cu privire la identitatea bărbatului, polițiștii au efectuat verificări în bazele de date operative ale Ministerului Afacerilor Interne, reușind stabilirea identității acestuia.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatele alcooltest și drugtest, rezultatele indicând faptul că nu se afla sub influența alcoolului/substanțelor interzise la momentul depistării.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals privind identitatea, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele.
Efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.