Social

Banii pentru transportul elevilor au ajuns la inspectoratele școlare

Ministerul Educației a transmis joi, 31 ianuarie, inspectoratelor școlare deschiderile de credite (în sumă de 51.993.212 de lei) pentru: plata sumelor către operatorii de transport care au eliberat abonamente gratuite de la data începerii cursurilor anului școlar curent până în prezent, respectiv plata sumelor forfetare către elevi pentru aceeași perioadă, în limitele de cost stabilite prin hotărâri ale consiliilor județene.

Cu alte cuvinte, suma cuprinde atât restanțele aferente anului  2023, cât și solicitările primite până joi, 31 ianuarie, de la inspectoratele școlare pentru luna ianuarie 2024.

Reprezentanții ministerului precizează că, începând cu data de 1 februarie 2024, se aplică soluțiile identificate pentru asigurarea transportului elevilor atât prin eliberarea abonamentelor gratuite, cât și prin sume forfetare, iar Ministerul Educației va asigura fluxurile financiare necesare pentru ca fiecărui elev să-i fie asigurat dreptul la educație.

Astfel, elevii navetiști care și-au plătit până acum din banii lor abonamentele pentru școală ar trebui să primească sume forfetare, în funcție de tariful per kilometru stabilit de fiecare consiliu județean. La nivelul județului Teleorman, a fost aprobat un tarif de 0,37 lei/km, iar suma forfetară pe care ar trebui să o primească un elev se stabilește pe baza valorii unitare lei/km înmulțită cu numărul de kilometri parcurși zilnic între domiciliu/reședință și unitatea de învățământ și numărul de zile de cursuri din lună.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.