Economie

Banii pentru motorina utilizată în agricultură ar trebui să intre curând în conturile fermierilor

tractorDispozițiile de plată pentru ajutorul de stat pentru motorina consumată în agricultură în trimestrele I și II au fost finalizate şi, cât de curând, banii ar trebui să intre în conturile fermierilor. De asemenea, agricultorii care mai au de încasat restanțe de anul trecut, din subvențiile pe suprafață sau din ajutorul național tranzitoriu pe cap de animal, au șanse mari să-și primească, zilele acestea, banii în cont, spun reprezentanţi ai APIA Central.

La nivelul judeţului Teleorman, potrivit Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Teleorman, s-au primit 825 de solicitări de la fermierii teleormăneni pentru subvenţia la motorină. Cei 825 de fermieri din Teleorman care au solicitat APIA Teleorman subvenţia la motorină pentru 2015 au depus şi cererea de plată pentru primele două trimestre.

Pentru anul 2015, rata accizei reduse pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare, este de 99,498 lei/1.000 litri. De menţionat că, cererile de plată pentru încasarea subvenţiilor pentru motorina utilizată în agricultură, aferente trimestrului trei, au putut fi depusă până la sfârşitul lunii octombrie, potrivit Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.