Economie

Bani pentru localităţile din Teleorman – VEZI LISTA COMPLETĂ

Ioan DUMITRESCU

În prima fază, de alocare a 27% din suma aferentă cotei de 18,5 % din impozitul pe venit pentru bugetul judeţului Teleorman, aproape toate localităţile teleormănene au beneficiat de sume de bani; unele localităţi au primit mai mult, altele mai puţin, în funcţie de numărul de locuitori, de suprafaţă, de lungimea drumurilor comunale şi judeţene, şi câteva localităţi nu au primit nimic; este vorba de oraşele Zimnicea şi Videle şi de comunele Poroschia, Nanov, Cosmeşti şi Poeni, acestea urmând să primească bani în etapa a doua, susţine preşedintele Consiliului Judeţea Teleorman, Adrian Ionuţ Gâdea.

Astfel, judeţului Teleorman i-au fost alocaţi 8,094 mii lei din cota de 18% din impozitul pe venit, şi 40.107 mii lei din sumele din Taxa pe Valoare Adăugată. Dintre localităţi, de cele mai mari sume a beneficiat Alexandria, municipiu reşedinţă de judeţ, căruia i-au fost alocaţi 537 mii lei din din cota de 18% din impozitul pe venit, şi alţi 2.659 mii lei din sumele din TVA. Următorul municipiu care a primit sume cât de cât importante este Turnu Măgurele cu 563 mii lei din impozitul pe venit şi 2.792 mii lei din sumele din TVA. Urmează Roşiorii de Vede cu 446 mii lei de la impozitul pe venit şi alţi 2.208 mii lei din TVA.

La polul opus al alocărilor pentru asigurarea limitelor de venituri, în afară de cele două oraşe şi patru comune care nu au primit nimic, se află comunele Botoroaga, care nu a primit decât 9 mii lei din impozitul pe venit şi încă 44 mii lei din TVA, sau comuna Ţigăneşti, căreia i-au fost alocate din impozitul pe venit 15 mii lei şi încă 72 mii lei din sumele din TVA.

Preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ionuţ Gâdea afirmă că foarte curând se va face faza a doua de alocare din cota de 18,5% din impozitul pe venit şi alocare de sume din Taxa pe Valoare Adăugată.

tabel

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.