Social

Bani de calculator, pentru elevii cu venituri reduse/ Cererile se depun până pe 17 aprilie

Elevii cu posibilități materiale reduse vor primi un ajutor financiar în valoare de 200 de euro pentru cumpărarea unui calculator sau a unei tablete. Condiția este ca venitul brut lunar pe membru de familie să fie de maxim 250 lei, iar cererile în acest sens trebuie depuse până pe data de 17 aprilie.

Inspectoratul Școlar Județean transmite că, la nivelul județului, cadrele didactice au informat pe toate căile de comunicare elevii și au fost trimise către aceștia cererile de înscriere și documentele necesare dosarului.

De asemenea, într-o circulară transmisă de Ministerul Educației către toate inspectoratele școlare județene, se arată că, în vederea depunerii cererii și a documentelor doveditoare pentru stabilirea eligibilității solicitantului, nu este obligatorie deplasarea acestuia la unitatea școlară, cererea fiind acceptata și dacă este transmisă prin poștă sau alt mijloc de comunicare.

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației, pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziţionării de calculatoare  depunerea cererilor pentru primirea de bonuri valorice pentru calculator poate fi făcută până pe data de 17 aprilie. De asemenea, în perioada 2 aprilie – 14 mai vor fi făcute anchetele sociale și evaluarea cererilor de către comisiile din unitățile și instituțiile de învățământ împreună cu comisiile de anchetă social, în timp cep e 25 mai va fi afișată pe portalul Ministerului Educației și Cercetării lista nominală a beneficiarilor.

Pe data de 26 mai lista beneficiarilor va fi afișată în fiecare unitate de învățământ, iar în perioada 25 – 29 vor putea fi depuse contestații.

În perioada 2 – 9 iunie vor fi soluționate contestațiile, pe 11 iunie va fi afișat rezultatului contestațiilor în fiecare unitate de învățământ, iar pe 6 iulie  va fi afișată pe portalul Ministerului Educației și Cercetării lista finală a beneficiarilor, aprobată prin ordin de ministru

În perioada 6 – 27 iulie  va fi făcută achiziția bonurilor valorice de către Ministerul Educației și Cercetării și distribuirea către inspectoratele școlare/Universități.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.