Social

Bacalaureat la final! Vineri se desfăşoară ultima probă

Monica DUMITRESCU

2354 de absolvenţi de liceu din Teleorman sunt aşteptaţi vineri, 8 iulie, să susţină proba la alegere a profilului şi specializării absolvite, probă scrisă, ultima în cadrul acestei sesiuni a Bacalaureatului. La această probă absolvenţii au putut alege între mai multe discipline, în funcţie de specializarea absolvită. Cei mai mulţi de la profilul real au optat pentru biologie, puţini încumetându-se să susţină proba la fizică, chimie sau informatică. Absolvenţii de la profilul uman, pedagogic sau servicii din cadrul liceelor tehnologice au optat în masă pentru geografie, doar o mică parte optând pentru Logică şi argumentare şi comunicare, psihologie, economie, filosofie sau sociologie.

Examenul de Bacalaureat a început pe 13 iunie 2016 cu probele orale. Candidaţii au susţinut prima probă scrisă pe 4 iulie, iar cea de-a doua pe 6 iulie. În Teleorman s-au înscris pentru susţinerea bacalaureatului în această sesiune 2627 de candidaţi, 2047 dintre aceştia fiind absolvenţi de liceu în 2016. Restul de 580 de candidaţi sunt absolvenţi din promoţiile anterioare care fie nu s-au prezentat, fie nu au promovat Bacalaureatul în sesiunile precedente. Acestora le-au fost recunoscute probele promovate în alte sesiuni, în această sesiune având posibilitatea să susţină doar probele nepromovate.

Şi anul acesta, lucrările la probele scrise vor fi evaluate în afara judeţului. Măsura evaluării lucrărilor susţinute de candidaţii la examenul de Bacalaureat dintr-un judeţ în alt judeţ a fost luată anul trecut pentru eliminarea oricăror suspiciuni. Mai mult decât atât, informaţia privind judeţul în care vor fi evaluate lucrările la probele scrise ale Bacalaureatului nu este publică.

Afişarea rezultatelor se va face pe 12 iulie. În aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00-20.00, se vor putea depune contestaţiile. Soluţionarea contestaţiilor se va face între 13 şi 15 iulie, iar afişarea rezultatelor finale se va face pe data de 16 iulie.

Pentru a promova examenul de Bacalaureat candidaţii trebuie să fi fost prezenţi la toate probele orale, indiferent de nivelul de competenţă obţinut, şi să obţină minim nota 5 la fiecare din cele trei probe scrise, iar media generală să fie minim 6.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.