Social

Bacalaureat 2022 / Liceul din județ cu cele mai multe medii peste 9

După centralizarea rezultatelor la examenul de Bacalaureat 2022, județul Teleorman are o rată de promovabilitate de 59,31%, ceea ce pune o distanță destul de mare între procentul obținut de elevii din județ și cele din județele fruntașe la promovare, care au depășit 80 de procente. Teleorman nu mai este, totuși, chiar în coada clasamentului, rezultate mai slabe fiind obținute în județele Giurgiu, Călărași și Ilfov.

Pe de altă parte, un elev al Colegiului Național “Unirea” a reușit să obțină  media 10, și în câteva dintre liceele teleormănene numărul absolvenților care promovează Bacalaureatul cu medii mai mari de 9 ar putea fi considerat satisfăcător. Astfel, cele mai multe medii peste 9 sunt întregistrate la Colegiul Național “Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria, unde 49 de elevi au reușit acest lucru. Următorul liceu, cu 37 de medii cuprinse între 9.00 și 9.96 este Colegiul Național Pedagogic “Mircea Scarlat” Alexandria, apoi Colegiul Național “Anastasescu” Roșiori de Vede – 36, Colegiul Național “Unirea” Turnu Măgurele – 31, Liceul Teoretic Videle – 19, Liceul Teoretic “Alexandru Ghica” Alexandria – 14, Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu” Roșiori de Vede – 3 și Liceul Teoretic “Marin Preda” Turnu Măgurele – 2.

Rezultatele sunt înainte de contestații, elevii urmând să afle notele finale pe 1 iulie.

Rata de promovabilitate de 73,3% la nivel național este cea mai bună din ultimii 10 ani, potrivit ministrului Educației, Sorin Câmpeanu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.