Social

Bacalaureat 2016. Rezultatele candidaţilor teleormăneni la proba de evaluare a competenţelor digitale

Monica DUMITRESCU

Proba de evaluare a competenţelor digitale a dat bătăi de cap şi anul acesta candidaţilor la Bacalaureat. În ciuda faptului că majoritatea tinerilor îşi petrec cea mai mare parte a timpului liber în faţa calculatoarelor au un nivel modest de cunoştinţe privind sistemele de operare, utilizarea computerului şi organizarea fişierelor etc.

Rezultatele pe care le-au obţinut candidaţii teleormăneni la proba de evaluare a competenţelor digitale din cadrul acestei sesiuni a Bacalaureatului sunt cel puţin surprinzătoare. Majoritatea s-au dovedit a fi doar utilizator mediu, adică au obţinut un punctaj cuprins între 31-55 de puncte din totalul de 100 de puncte.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, pentru susţinerea probei de evaluare a competenţelor digitale în sesiunea iunie-iulie 2016 s-au înscris 1459 de candidaţi, din care au fost prezenţi 1388 candidaţi. Doar 143 dintre aceştia au obţinut nivelul de competenţă “experimentat” (75-100 de puncte) şi 245 de candiidaţi nivelul “avansat” (56-74 de puncte). Cei mai mulţi, respectiv 619 candidaţi s-au dovedit a fi “utilizator mediu”, alţi 363 fiind declaraţi utilizatori începători (între 11-30 de puncte). Şi mai rău decât atât, 18 absolvenţi de liceu din Teleorman nu au nici cele mai elementare cunoştinţe în ce priveşte utilizarea calculatorului şi au fost declaraţi fără nivel de competenţă, aceştia obţinând mai puţin de 10 puncte.

Proba de evaluare a competenţelor digitale nu influenţează media generală la Bacalaureat, simpla prezenţă, indiferent de nivelul de competenţă obţinut, fiind suficientă pentru promovarea acestei probe.

Următoarea probă, ultima din seria probelor orale, în cadrul acestei sesiuni a examenului de Bacalaureat este proba de evaluare a cunoştinţelor de comunicare orală într-o limbă de circulaţie internaţională, care se va desfăşura în perioada 27 iunie-1 iulie.

Probele scrise încep pe 4 iulie, cu testarea cunoştinţelor de limbă şi literatura română. Pe 5 iulie candidaţii vor susţine proba scrisă la limba maternă, iar pe 6 iulie candidaţii vor da proba obligatorie a profilului. Examenul de Bacalaureat se va încheia cu proba la alegere a profilului pe 8 iulie.

Pe 12 iulie, potrivit programării, se vor afişa primele rezultate şi tot atunci se vor depune contestaţiile. Între 13 şi 15 iulie vor fi rezolvate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 16 iulie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.