Eveniment

Bacalaureat 2016. Cinci candidaţi din Teleorman, eliminaţi de la prima probă scrisă

Monica DUMITRESCU

Absolvenţii de liceu au susţinut luni, 4 iulie, prima probă scrisă în cadrul examenului de Bacalaureat. Indiferent de profilul absolvit, toţi candidaţii au susţinut această probă la limba şi literatura română, subiectele fiind însă diferenţiate.

Astfel, la profilul Real, la Subiectul I, candidaţii au avut de rezolvat mai multe cerinţe pe marginea unui text la prima vedere din piesa de teatru “Madona” de Tudor Muşatescu. La Subiectul II, absolvenţii de clasa a XII-a au avut de realizat un text argumentativ despre rolul jocurilor pe dispozitive electronice în viaţa tinerilor. Subiectul III a constat în redactarea unui eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte tema şi viziunea despre iubire într-un roman interbelic studiat.

La profilul Uman, la Subiectul I, elevii au avut de rezolvat o serie de cerinţe pe marginea unui fragment din piesa de teatru “Citadela sfărâmată” a lui Horia Lovinescu, la subiectul II elevii au avut de realizat un text despre rolul lecturii în dezvoltarea personală, iar la Subiectul al III-lea candidaţii au elevii au avut de redactat un eseu în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un roman psihologic studiat.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, în Teleorman s-au înscris pentru susţinerea acestei probe 2262 de candidaţi. 135 dintre aceştia nu s-au prezentat şi cinci candidaţi (câte unul de la Colegiul Naţional “Unirea” Turnu Măgurele, Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu” din Roşiorii de Vede, Liceul Teoretic Videle, şi doi de la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Alexandria) au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceştia nu vor mai putea continua examenul în această sesiune şi nici nu-l mai pot susţine în următoarele două sesiuni.

Următoarea probă scrisă pe care o vor susţine candidaţii din Teleorman este proba obligatorie a profilului, matematică pentru real şi istorie pentru uman, probă programată pentru miercuri, 6 iulie. Examenul de Bacalaureat se va încheia cu proba la alegere a profilului şi specializării, programată pentru vineri, 8 iulie 2016.

Primele rezultate vor fi afişate pe 12 iulie, iar rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate pe 16 iulie.

2 Comments

  1. Constantinescu...

    Este dezsatru!!!!Marea majoritate sunt semi-analfabeti!Cu ce se ocupa profesorii care se tot plang de bani???Dar directorii?Dra inspectoratul????Se fac ciuciu ore, meditatii si spaga cat cuprinde, ar trebui concediati cu totul!In scoli de la 15-16 ani pustoaicele sunt bortoase, se bea, se fueaza, se consuma droguri!Violenta este ceva cotidian!Cadrele didactice sunt in cvasi-totalitate complice, pentru o sinecura politica si o poala de bani, se doarme linistit!

  2. In ce hal se prezinta imbracate elevele la un examen atât de important! Si machiate de parca ar fi pe bulevard! Groaznic!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.