Social

Bacalaureat 2016. Cei mai mulţi candidaţi teleormăneni au ales să susţină ultima probă orală la Limba Engleză

Monica DUMITRESCU

Candidaţii la Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2016 susţin în această perioadă ultima probă orală, respectiv proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, s-au înscris pentru susţinerea acestei probe 1985 de absolvenţi de liceu. Cei mai mulţi candidaţi teleormăneni au ales să susţină această probă la limba engleză. Într-un număr redus, absolvenţii din Teleorman mai susţin această probă la limba franceză şi limba spaniolă.

Evaluarea candidaţilor, indiferent de limba aleasă se face prin trei tipuri de probe: proba scrisă; proba orală; proba de înţelegere a unui text audiat.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat se stabileşte de către cei doi examinatori, după susţinerea tuturor tipurilor de probe. Rezultatul evaluării competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător Cadrului European Comun de Referinţă pentru Limbi. Acesta se trece pe diploma de bacalaureat şi pe certificatul de competenţă lingvistică în limba de circulaţie internaţională.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.