Social

Bacalaureat 2016 / 175 de absenţi şi niciun eliminat la cea de-a doua probă scrisă, în Teleorman

Monica DUMITRESCU

Candidaţii la Bacalaureat în această sesiune au scăpat şi de cea de-a doua probă scrisă, proba obligatorie a profilului, considerată a fi şi cea mai grea.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, în Teleorman s-au înscris pentru susţinerea acestei probe 2390 de candidaţi, însă 175 dintre aceştia nu s-au prezentat.

Cei mai mulţi au susţinut proba obligatorie a profilului la matematică, pentru care au fost elaborate patru tipuri de subiecte, în funcţie de specializarea absolvită: matematică-informatică – 698 de candidaţi, pedagogic – 50 de candidaţi, ştiinţele naturii – 126 de candidaţi şi tehnologic – 567 de candidaţi. Numărul total al absenţilor la proba la matematică a fost de 143.

Absolvenţii profilului uman au susţinut această probă la istorie. În Teleorman au fost înscrişi pentru această disciplină 806 candidaţi, însă au fost prezenţi 774.

La această probă nu a fost eliminat niciun candidat.

În ceea ce priveşte subiectele, ca de fiecare dată, părerile au fost împărţite, candidaţii apreciindu-le în funcţie de nivelul de pregătire.

La matematică, pentru toate specializările, subiectele au fost structurate pe trei mari puncte, din care nu au lipsit funcţiile, matricele, ecuaţiile sau numerele complexe.

La istorie, primul şi al doilea subiect au constat în rezolvarea mai multor cerinţe pe marginea unor texte-sursă date. Cel de-al treilea subiect, considerat a fi cel mai dificil, a constat în elaborarea unui eseu, de aproximativ două pagini, despre evoluţia României postbelice.

Ultima probă scrisă în cadrul acestei sesiuni a Bacalaureatului, cea la alegere dintre disciplinele profilului absolvit, se va desfăşura vineri, 8 iulie. Ca în fiecare an, şi anul acesta cei mai mulţi dintre absolvenţii profilului uman au ales să susţină această probă la geografie, în timp ce absolvenţii profilului real au optat în masă pentru biologie.

Rezultatele vor fi afişate pe 12 iulie. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.