Social

Bacalaureat 2013 – Proba de foc pentru cei mai mulţi dintre candidaţi – matematica

Examenul de bacalaureat continuă miercuri, 3 iulie, cu proba scrisă la disciplina obligatorie a profilului şi specializării absolvite. Pentru cei mai mulţi dintre candidaţii teleormăneni la bacalaureat, 3123 din cei 3832 care s-au înscris pentru susţinerea probei, acesta înseamnă matematică.

Doar 20,75% dintre elevii teleormăneni de clasa a XII-a care au participat anul acesta la simularea examenului de bacalaureat au reuşit să obţină cel puţin nota 5 la matematică. Potrivit reprezentanţilor ISJ, în şase dintre liceele teleormănene niciun elev nu a obţinut notă de trecere la matematică. Este vorba despre Liceul Tehnologic nr. 1 (Rulmentul) şi Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” (Agricol) din Alexandria, Liceul Tehnologic nr. 2 din Roşiorii de Vede, Liceul Tehnologic “Andrei Şaguna” Botoroaga, Liceul Tehnologic “Sfântul Haralambie” şi Colegiul Tehnic “Praporgescu” din Turnu Măgurele.

Este puţin probabil ca în timpul scurs de la ultima simulare a bacalaureatui până acum, aproximativ două luni, candidaţii să fi făcut progrese semnificative, astfel că procentul de promovabilitate la această sesiune riscă să fie mai mic chiar decât anul trecut când a fost de aproximativ 30%. Şansa candidaţilor este ca subiectele de anul acesta să fie mai uşoare, şi acest lucru nu este exclus dacă ne luăm după subiectele la matematică de la Evaluarea Naţională de anul acesta.

Subiectele la matematică vor fi diferenţiate în funcţie de profilul absolvit. Astfel vor fi patru tipuri de subiecte: pentru matematică informatică (1135 de candidaţi înscrişi), pedagogic (60 de candidaţi), ştiinţele naturii (179 de candidaţi) şi tehnic (1749 de candidaţi).

Absolvenţii de la profilul uman vor susţine această probă la istorie, în această situaţie fiind doar 709 candidaţi din Teleorman.

Sunt şi 256 candidaţii înscrişi în această sesiune la Bacalaureat care nu susţin proba la disciplina obligatorie a profilului absolvit, aceştia având recunoscută această probă pe care au promovat-o în sesiune anterioară a Bacalaureatului.

 

Cei care încearcă să copieze riscă eliminarea din examen

Examenul începe la ora 9.00, însă candidaţii trebuie să fie în sălile de examen cu cel puţin o jumătate de oră înainte. Candidaţii nu pot intra în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de comunicare, cei care sunt prinşi cu astfel de materiale vor fi eliminaţi din examen şi nu vor mai avea dreptul să participe nici la următoarele două sesiune ale bacalaureatului.

Până acum în Teleorman au fost eliminaţi din examen şase candidaţi, toţi la prima probă scrisă, la limba şi literatura română, desfăşurată la începutul acestei săptămâni, la probele orale nefiind înregistrat niciun eveniment de acest gen.

La prima probă scrisă a Bacalaureatului, în Teleorman s-a apelat la subiectele de rezervă pentru trei candidaţi, toţi din mediul rural care susţin examenul în Roşiorii de Vede şi nu au putut ajunge la timp.

Ultima probă din cadrul acestei sesiuni a bacalaureatului se va desfăşura vineri, 5 iulie, respectiv proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12.00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 16.00. Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, se vor afişa în 12 iulie. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.