Social

Bac 2021 / Un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă la proba obligatorie

Marți, s-a desfășurat a doua probă scrisă a Bacalaureatului, și anume proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie). Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Teleorman transmit că au fost prezenți, în cele 11 centre organizate ale județului, 1796 de candidați din cei 1953 candidați înscriși pentru această probă, fiind absenți 157 de candidați.

Mai mult, un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă la proba obligatorie, acesta neavând dreptul de a mai participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Astăzi are loc ultima probă scrisă, și anume proba la alegere a profilului și a specializării, conform calendarului Bacalaureatului 2021. Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate, ca de obicei, la ora 15:00, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe subiecte.edu.ro.

De asemenea, primele rezultate vor fi afișate pe 5 iulie, până la ora 12:00.

“Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00-18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, transmit reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Teleorman.

Mai apoi, rezultatele finale vor fi făcute publice pe 9 iulie, potrivit calendarului examenului de Bacalaureat 2021.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.