Social

Bac 2021 / Subiecte accesibile și la proba la alegere a profilului, conform liceenilor

Astăzi, s-a susținut proba la alegere a profilului și specializării a examenului național de Bacalaureat. Din discuțiile cu elevii teleormăneni reiese că subiectele au fost accesibile atât pentru cei de la profilul uman, la Geografie și Sociologie, cât și pentru cei, de la profilul real, care au susținut proba la Biologie.

În Alexandria, la Liceul Teoretic “Constantin Noica”, după ieșirea pe poarta unității școlare, elevii strigă “Relaxare!” și “Hai să ne distrăm!”. Pentru majoritatea elevilor, examenul de Bacalaureat a luat sfârșit. Deși sunt încrezători, așteptarea rezultatelor creează foarte mult stres în rândul absolvenților.

Ana C., elevă a liceului menționat, merge grăbită spre prietenii ei care o așteaptă în fața unității școlare. Aceasta a susținut proba la Sociologie și este extrem de entuziasmată, “față de română și istorie, subiectele au fost foarte plăcute și ușor de înțeles pentru oricine. Sincer, l-aș mai da o dată, doar din plăcere. O să iau între 8 și 9”. Sociologia i-a atras atenția încă de când nu era la liceu, iar surorile ei studiau această materie.

Făcând o comparație între subiectele de astăzi și cele de la simulare, Ana C. spune că i s-au părut foarte grele și apreciază enorm că s-a ținut cont de dezavantajele pe care le-a creat școala online pentru studierea materiei. În orice caz, ea consideră că este o persoană care gândește constructiv, indiferent de rezultat, și se va înscrie la Facultatea de Comunicare și Relații Publice – SNSPA.

Tot în aceeași locație, Alexandru I. și Krisztian M. ies împreună de la examen. Amândoi sunt la profilul uman și au ales proba la Sociologie pentru că, potrivit lui Krisztian M., “e mai ușoară față de celelalte. La prima vedere, deja începusem să le rezolv. Cred că o să iau peste 6”. De asemenea, colegul acestuia, Alexandru I. spune că Sociologia ține foarte mult de “experiență personală și de cultură generală, iar oricine, care are o cultură generală puțin mai vastă, poate face subiectele fără să învețe. Eu o să iau între 7 și 8”.

După relaxarea pe care și-o doresc amândoi după examen și după afișarea rezultatelor, Krisztian M. vrea să studieze Marketing, iar Alexandru I. este încă nesigur dacă va merge la Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina sau dacă va face un curs pentru programare în IT.

Tot la Liceul Teoretic “Constantin Noica” din Alexandria, singurul elev care iese pe poarta unității școlare fără zâmbet este Alexandru F., care se simte obosit, în special din cauza căldurii “insuportabile” din sala de examen. Cât despre examen în sine, el a susținut proba la Sociologie, unde crede că va lua peste 8, deși voia, inițial, să aleagă Geografia, dar și-a schimbat părerea pentru că Sociologia este “mai ușoară”. Acesta speră să se relaxeze până la afișarea rezultatelor, iar, în viitor, și-ar dori să lucreze la SRI în Ploiești, ca subofițer operativ Brigada Antiteroristă.

Maria O., absolventă a Colegiului Național Pedagogic “Mircea Scarlat”, la profilul pedagogic, a susținut proba la Geografie și spune că “a fost mult mai bine decât la simulare, unde am luat 5. Subiectele au fost foarte accesibile. Într-o oră și jumătate, am terminat eu și încă 9 elevi din cei 26. Sigur voi lua o notă peste 9”. Cât despre planurile de viitor, Maria O. nu își dorește să rămână în țară. Deși încă e nesigură, spune că e posibil să meargă în Anglia să studieze pedagogia. Până atunci și până va afla rezultatele, își dorește doar relaxare.

Denisa C., absolventă a Colegiului Național “Al. I. Cuza” din Alexandria, este deja la restaurant pentru a se recrea. De asemenea, relaxarea la restaurant și distracția la club reprezintă unele dintre planurile acesteia până la afișarea rezultatelor. Astăzi, Denisa C. a susținut proba la Biologie, pe care a ales-o printr-o metodă eliminatorie, deoarece “la chimie nu am vrut să dau în niciun caz, iar fizica mi se pare foarte complicată. Așadar, deși nu o să studiez eu în viitor organismul uman, mi s-a părut atât interesant, cât și mai ușor decât celelalte. Sunt convinsă că iau minim 8”. Aceasta se va înscrie la Academia de Studii Economice din București.

Absolventă a Liceului Teoretic Alexandru Dimitrie Ghica, Ana P., susține că proba la Biologie a fost foarte ușoară, subliinind dificultatea redusă de astăzi a Subiectului al III-lea față de cel de la simulare. Aceasta spune că “mi-a plăcut geografia de când am început liceul”, fiind sigură că va lua cel puțin 8, poate chiar 9. Cât despre planurile ei pentru viitor, Ana P. nu știe ce va face, însă un lucru e sigur – se va relaxa până la afișarea rezultatelor, fără a se mai gândi la examen.

În ceea ce privește măsurile pentru prevenirea și combaterea COVID-19, toți elevii transmit că au fost respectate și, de asemenea, au fost create condițiile necesare în sălile de examen.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.