Social

“Azi donezi, mâine salvezi!”, o nouă campanie de donare de sânge în Alexandria

În perioada 4-8 aprilie 2022, în Alexandria se derulează o nouă campanie de donare marca „Donează sânge, fii erou!”, un proiect al Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și parte a programului Standing Committee On Public Health (SCOPH).

Toți cei care doresc să doneze sânge sunt așteptați la Centrul de Transfuzie Sanguină Teleorman, str. Mihăiță Filipescu, nr. 12-14, de luni până vineri între orele 7.30 și 13.30, unde vor avea parte și de surprize oferite de Fortech, Sloop și Smart Medical.

Pentru a facilita procesul de donare, este recomandată programarea prin aplicațiile BlooDoChallenge sau Donorium. Principalele criterii care trebuie îndeplinite pentru a putea dona sânge sunt: – vârsta: 18-60 ani; – greutate: femei – între 50 și 100 kg; bărbați – între 55 și 110 kg; – pulsul: 60-100 bătăi pe minut; – să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli infecțioase, etc.); – să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere) – să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile; – să nu fiți sub vreun tratament medicamentos (suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate); – să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni; – să nu fiți în perioada menstruală (sau cu câteva zile înainte sau după); – să nu consumați alcool cu 48h înaintea donării.

Multe informații despre donarea de sânge, pe site-ul www.doneazasangefiierou.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.