Economie

Aviz temporar pentru utilizarea unui produs menit să combată şoarecii de câmp

semanatDirectorul Executiv al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Teleorman, Aurel Petcu, a transmis producătorilor agricoli o informare privind acordarea unei autorizaţii temporare pentru un anumit produs menit să combată dăunătorii, mai exact şoarecii de câmp.

Astfel, potrivit directorului DADR Teleorman, la solicitarea Asociaţiilor Producătorilor Agricoli, s-a eliberat o autorizaţie temporară pentru o perioadă de maxim 120 zile, în intervalul 06.10.2014 – 06.02.2014 pentru produsul REDENTIN 75 RB, în vederea combaterii şoarecilor de câmp (Microtus arvalis), la culturile de cereale păioase, rapiţă şi la plantaţiile de pomi fructiferi.

“Menţionăm că la culturile de cereale păioase şi rapiţă aplicarea se poate face atât cu echipamente terestre cât şi avio, în doză de 20 – 40 Kg/ha, numai când terenul este acoperit cu cultură (vegetaţie) mai mult de 80 %”, se arată în informarea formulată de directorul DADR Teleorman. De asemenea, acesta atrage atenţia că utilizarea şi comercializarea produsului se va face cu respectarea prevederilor legale în vigoare. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.