Politic

Averile consilierilor judeţeni PSD: Tineri promovaţi de social-democraţi, care se întreţin din… nimic

La începutul lunii iunie, teleormănenii au trecut pe la urne pentru a-şi alege primarii, consilierii locali şi consilierii judeţeni pentru următorii patru ani.

În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean, rezultatul alegerilor a condus la o schimbare a garniturii de consilieri cu care partidele politice au defilat în ultimii patru ani în forul legislativ de la nivel de judeţ. Astfel, din tabăra social-democrată, pentru următorii patru ani, în Consiliul Judeţean au fost validaţi şi au depus jurământul Adrian Gâdea, Niculae Zavera, Fulga Sandu Mircea, Ţucan Marian, Cioabă Petre, Simion Dumitru, Toţe Marioara, Vlad Eugen Ovidiu, Neicu Cristiana, Cristescu Ionel-Dănuţ, Panagoreţ Ioana, Petculescu Marian, Piper-Savu Florin, Crîngeneanu Gabriel, Bibina Marin, Chiran Florin-Valentin, Iliescu Nicolae Angelică şi Tatu Cristina.

Promovarea tinerilor social-democraţi în viaţa politică, susţinută chiar de preşedintele PSD Liviu Dragnea, s-a făcut simţită în ceea ce priveşte Consiliul Judeţean, astfel că mai mulţi reprezentanţi ai TSD Teleorman şi-au făcut loc pe lista de candidaturi cu care stâmga din judeţ a venit în faţa electoratului pe 5 iunie. Dintre aceştia, cei aflaţi pe locuri eligibile şi-au luat în primire mandatele, iar pentru următorii patru ani vor dezbate şi vota proiectele de hotărâre propuse.

Unul dintre tinerii promovaţi de PSD, care s-a şi ales cu un mandat de consilier judeţean, Valentin Chiran, are trecut în declaraţia de avere numai venitul realizat în anul 2015, de la Media ATV, de 4.800 de lei. Tânărul social-democrat nu a declarat terenuri, case sau autoturisme. De asemenea, nu sunt trecute în declaraţia de avere nici bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică cu valoare de peste 5.000 de euro, conturi sau depozite bancare, plasamente, investiţii sau împrumuturi acordate ori datorii.

Un alt nume nou în forul legislativ de la nivel de judeţ, propus de TSD Teleorman, Cristina Tatu, are cea mai săracă declaraţie de avere din rândul consilierilor judeţeni. Reprezentanta PSD nu are nimic trecut în declaraţia de avere, nici terenuri, nici case, nici autoturisme. De asemenea, tânăra social-democrată nu a declarat conturi sau depozite bancare, plasamente, investiţii sau împrumuturi acordate ori datorii, nici bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică cu valoare de peste 5.000 de euro. Şi, spre deosebire de colegul său de partid, Valentin Chiran, Cristina Tatu nu a declarat niciun leu la capitolul venituri realizate în anul 2015. În acest sens, se pare că mandatul din Consiliul Judeţean vine ca o gură de aer pentru tânăra social-democrată, indemnizaţia de consilier judeţean fiind o sursă de venit pentru ghidul de turism care pare că se întreţine din nimic. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.