Politic

Averile consilierilor judeţeni PSD – Social-democraţi cu venituri substanţiale, dar şi datorii pe măsură

Stânga din judeţ a câştigat 18 mandate de consilieri judeţeni din totalul de 33 în urma scrutinului pentru alegerile locale de duminică, 5 iunie, pentru care i-a validat pe Adrian Gâdea, Niculae Zavera, Fulga Sandu Mircea, Ţucan Marian, Cioabă Petre, Simion Dumitru, Toţe Marioara, Vlad Eugen Ovidiu, Neicu Cristiana, Cristescu Ionel-Dănuţ, Panagoreţ Ioana, Petculescu Marian, Piper-Savu Florin, Crîngeneanu Gabriel, Bibina Marin, Chiran Florin-Valentin, Iliescu Nicolae Angelică şi Tatu Cristina. Unii dintre aceştia sunt nume vechi în Consiliul Judeţean, în timp ce alţii sunt la prima experienţă în forul legislativ de la nivel de judeţ, însă toţi cei 18 consilieri judeţeni ai PSD, precum şi ceilalţi candidaţi care n-au ocupat locuri eligibile au completat declaraţiile de avere, respectiv pe cele de interese, înainte de a lua startul campaniei electorale pentru locale.

 

Soţii Piper – Savu s-au mutat în casă nouă în 2015

 

Florin Piper – Savu, unul dintre consilierii judeţeni ai PSD din legislatura 2012 – 2016 care şi-a găsit locul şi în actuala legislatură, are trecute în declaraţia de avere, completată înaintea alegerilor locale, un teren intravilan în Roşiorii de Vede, cu o suprafaţă de 967 m², cumpărat în anul 2004, o casă de locuit în Roşiorii de Vede, cu suprafaţă de 180 m², construită în anul 2015, şi un autoturism Peugeot 206 fabricat în anul 2001.

În declaraţia de avere a vicepreşedintelui PSD Roşiorii de Vede nu figurează conturi sau depozite bancare, însă îşi face loc un credit de 28.500 de euro, scadent în anul 2026.

În ceea ce priveşte veniturile realizate în anul 2015, Florin Piper – Savu a încasat salariul de profesor de 29.882 de lei de la Şcoala Mihai Eminescu Roşiorii de Vede şi 1.244 de lei de la Colegiul Tehnic Anghel Saligny Roşiorii de Vede, 5.608 lei de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, indemnizaţia de consilier judeţean de 9.408 lei, precum şi suma de 3.384 de lei încasată tot de la Consiliul Judeţean, pentru comisia ATOP, în timp ce soţia acestuia a încasat, în acelaşi an, 22.745 de lei salariul de comisar şef adjunct la CJPC Teleorman, 10.406 lei reprezentând salariul de inspector general adjunct în cadrul ISJ Teleorman şi 1.260 de lei pentru calitatea de expert termen scurt în cadrul ISJ. Totodată, soţia consilierului PSD, Cristiana Piper – Savu, de altfel actualul viceprimar al Municipiului Roşiorii de Vede, a mai încasat în anul 2015 şi salariul de profesor la Liceul Tehnologic V. Madgeraru Roşiorii de Vede, de 8.033 de lei, salariul de profesor la Liceul Tehnologic E. Racoviţă Roşiorii de Vede, de 1.458 de lei, precum şi salariul de dascăl la Colegiul Tehnic Anghel Saligny Roşiorii de Vede, de 3.746 de lei, 732 de lei de la AJOFM Teleorman, unde este membru în Consiliul Consultativ, şi 4.382 de lei de la Patronatul Român, pentru activitate de formare. În declaraţia de avere a social – democratului Florin Piper – Savu mai este trecută şi alocaţia fiicei sale, de 504 lei.

 

Fostul director de cancelarie al prefectului judeţului a declarat venituri de 120.000 de lei pentru anul 2015

 

Aflat la primul mandat în Consiliul Judeţean, Gabriel Crîngeneanu, fostul director de cancelarie al prefectului judeţului, are trecute în declaraţia de avere completată înaintea alegerilor locale, un apartament în Bucureşti, cumpărat în anul 2015, cu o suprafaţă de 69 m², şi un credit de 57.000 de euro, pe care trebuie să-l returneze până în anul 2045.

În ceea ce priveşte veniturile, în anul 2015, vicepreşedintele TSD Teleorman a încasat 45.320 de lei, salariul de director de cancelarie a Instituţiei Prefectului, şi 48.145 de lei, salariul de expert evaluare în cadrul USMAV Bucureşti, în timp ce soţia acestuia a încasat, în acelaşi an, 27.055 de lei, salariul de specialist resurse umane în cadrul ITA Bucureşti.

Consilierul PSD n-a trecut în declaraţia de avere terenuri sau autoturisme. De asemenea, nu sunt trecute în declaraţia de avere nici bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică cu valoare de peste 5.000 de euro, conturi sau depozite bancare, plasamente, investiţii sau împrumuturi acordate.

 

Moştenirile profesorului Marin Bibina

 

Aflat la primul mandat în Consiliul Judeţean, Marin Bibina are trecute în declaraţia de avere, completată încă dinaintea scrutinului pentru locale, un teren intravilan cu o suprafaţă de 518 m², pentru care social-democratul nu a trecut localitatea, un teren agricol la Zimnicea, cu o suprafaţă de 1,7141 ha, şi un teren extravilan aflat în circuitul civil, cu o suprafaţă de 0,1219 ha, toate cele trei terenuri fiind moştenite. De asemenea, social-democratul mai deţine o casă de locuit, de asemenea moştenită, cu o suprafaţă de 168 m², pentru care nu a trecut însă localitatea, şi un autoturism Dacia Solenza fabricată în anul 2003.

La capitolul venituri, Marin Bibina a declarat salariul de profesor încasat în anul 2015, respectiv 21.104 lei, şi salariul de învăţătoare al soţiei, respectiv 17.273 de lei.

Nu sunt trecute în declaraţia de avere a social-democratului bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică cu valoare de peste 5.000 de euro. De asemenea, nu figurează în declaraţia de avere nici conturi sau depozite bancare, plasamente, investiţii sau împrumuturi acordate. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. De la cate institutii incaseaza salarii cuplul de maimute piperate.Nu au obosit de atata munca?Faceti un calcul.se pot imparti intr o zi intre atatea institutii.Nu de alta dar nu mai au timp sa mai dea si pe la partid.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.