Politic

Averile consilierilor judeţeni PSD: Bijuteriile şi casele de vacanţă îşi fac loc în declaraţiile de avere ale social-democraţilor

La începutul lunii iunie, teleormănenii au trecut pe la urne pentru a-şi alege primarii, consilierii locali şi consilierii judeţeni pentru următorii patru ani. După scrutinul de pe 5 iunie, 7 edili de municipii şi oraşe, 92 de edili de localităţi rurale, 33 de consilieri judeţeni şi între 7 şi 21 de consilieri locali pentru cele 97 de consilii locale, numărul acestora fiind proporţional cu populaţia raportată la Institutul Naţional de Statistică la 1 ianuarie 2016 şi stabilit prin ordin al Prefectului Judeţului Teleorman, au fost aleşi pentru a conduce autorităţile locale şi cele de la nivel de judeţ.

În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean, rezultatul alegerilor a condus la o schimbare a garniturii de consilieri cu care partidele politice au defilat în ultimii patru ani în forul legislativ de la nivel de judeţ. Astfel, din tabăra social-democrată, pentru următorii patru ani, în Consiliul Judeţean au fost validaţi şi au depus jurământul Adrian Gâdea, Niculae Zavera, Fulga Sandu Mircea, Ţucan Marian, Cioabă Petre, Simion Dumitru, Toţe Marioara, Vlad Eugen Ovidiu, Neicu Cristiana, Cristescu Ionel-Dănuţ, Panagoreţ Ioana, Petculescu Marian, Piper-Savu Florin, Crîngeneanu Gabriel, Bibina Marin, Chiran Florin-Valentin, Iliescu Nicolae Angelică şi Tatu Cristina. Cei 18 consilieri judeţeni ai PSD şi-au completat declaraţiile de avere, respectiv pe cele de interese, încă dinainte de a lua startul campaniei electorale pentru locale.

 

Ioana Panagoreţ a declarat bijuterii de 25.000 de lei

 

Aflată la primul mandat în Consiliul Judeţean, Ioana Panagoreţ are trecute în declaraţia de avere completată la începutul lunii aprilie, o casă de locuit în Alexandria, cu o suprafaţă de 150 m², moştenită în anul 1990, şi alte două case de vacanţă, una în judeţ, cumpărată în anul 1994, cu o suprafaţă de 80 m², iar alta la Costineşti, cumpărată în anul 2002, cu o suprafaţă de 160 m², dar şi un autoturism Ford fabricat în anul 2015.

De asemenea, se mai arată în declaraţia de avere a social-democratei, în anul 2015 a vândut un autoturism, pentru care a încasat 3.200 de euro, şi, spre deosebire de alţi colegi din forul legislativ de la nivel de judeţ, Ioana Panagoreţ a declarat bijuterii („ceas, colier, brăţară, cercei”) în valoare de 25.000 de lei, pentru care a făcut menţiunea că au fost dobândite în perioada 1990 – 2016.

În ceea ce priveşte datoriile, Ioana Panagoreţ are trecute în declaraţia de avere două credite de 41.200 de lei şi de 28.900 de lei, ambele scadente în anul 2019, un credit de 39.909 lei scadent în anul 2020, precum şi două „descoperiri de card”, de 24.000 de lei, respectiv 12.000 de lei.

La capitolul venituri, social-democrata a încasat, în anul 2015, 63.910 lei de la Universitatea Valahia şi 21.517 lei, salariul încasat de soţ de la Palatul Copiilor Alexandria.

Nu sunt trecute în declaraţia de avere a consilierei PSD terenuri, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică cu valoare de peste 5.000 de euro, conturi sau depozite bancare, plasamente, investiţii sau împrumuturi acordate.

Pe de altă parte, în declaraţia de interese se arată că Ioana Panagoreţ este administatorul unei societăţi comerciale, înfiinţate în anul 1993, ce are ca domeniu de activitate principal comerţul cu amănuntul, pentru care nu a declarat încă vreun venit pentru anul 2015.

 

Marian Petculescu a încasat, în 2015, 62.779 de lei de la DONAU CHEM

 

Fost consilier local la Turnu Măgurele şi la primul mandat în Consiliul Judeţean, Marian Petculescu are trecute în declaraţia de avere completată la începutul lunii aprilie două apartamente în Turnu Măgurele, cumpărate în anii 1999, respectiv 2004, cu suprafeţe de 49 m², respectiv de 82,98 m², şi un autoturism VW fabricat în anul 2011. De asemenea, social-democratul a declarat un credit de 29.500 de euro, scadent în anul 2017.

În ceea ce priveşte capitolul venituri, Marian Petculescu a încasat, în anul 2015, salariul de la DONAU CHEM, de 62.779 de lei, şi indemnizaţia de la Consiliul Local Turnu Măgurele, de 7.098 de lei, în timp ce soţia sa a încasat, în acelaşi an, salariul de la SC SALUBRITATE Tr. Măgurele, de 27.600 de lei.

Consilierul PSD nu a trecut în declaraţia de avere bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică cu valoare de peste 5.000 de euro, conturi sau depozite bancare, plasamente, investiţii sau împrumuturi acordate.

În ceea ce-l priveşte pe turneanul Marian Petculescu, remarcabil este modul în care acesta a reuşit să-şi încaseze salariul de la DONAU CHEM, în anul 2015, în contextul în care problemele cu plata salariilor la combinatul chimic de la Turnu Măgurele au făcut obiectul mai multor întâlniri ale angajaţilor cu autorităţile locale şi de la nivel de judeţ şi chiar cu reprezentanţi ai Ministerului Muncii, fără rezultate notabile însă.

 

Aflată la cel de-al doilea mandat în Consiliul Judeţean, Cristiana Neicu are trecut în declaraţia de avere completată înaintea alegerilor locale un autoturism Opel Astra, fabricat în anul 2002. Consiliera PSD n-a trecut în declaraţia de avere terenuri sau case. De asemenea, nu sunt trecute în declaraţia de avere nici bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică cu valoare de peste 5.000 de euro, conturi sau depozite bancare, plasamente, investiţii sau împrumuturi acordate ori datorii.

La capitolul venituri, potrivit declaraţiei de avere, social-democrata a încasat, în anul 2015, salariul de consilier parlamentar de 10.084 de lei, indemnizaţia de consilier judeţean de 9.408 lei, precum şi stimulentul de inserţie de 4.500 de lei. Mai figurează în declaraţia de avere şi salariul soţului pe anul 2015, respectiv 10.060 de lei, şi alocaţia copilului de 2.040 de lei. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Vasile Footbalistul

    Savu-Tamaie, cam multa avere pentru un orfelin tuciuriu!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.