Politic

Averile consilierilor judeţeni PNL: În timp ce unii au venituri anuale de sute de mii de lei, alţii declară că trăiesc din nimic

Cu 11 mandate de consilieri judeţeni câştigate în urma scrutinului de pe 5 iunie, liberalii teleormăneni s-au văzut nevoiţi să accepte rolul de partid de opoziţie în Consiliul Judeţean. Astfel că, Eugen Pîrvulescu, Marin Ţole, Alexandru Iliescu, Adrian Bădulescu, Mihai Ştefan, Maria Stoian, Cătălin-Marian Burcescu, Oana-Raluca Fedeleş, Petre Ion, Vrăjitoarea Emilian şi Teodor-Cătălin Vătafu sunt reprezentanţii dreptei din judeţ care vor critica acţiunile social-democraţilor, vor cere lămuriri şi vor vota sau nu proiectele propuse.

Până la validarea mandatelor adjudecate în urma scrutinului pentru locale şi depunerea jurământului, consilierii judeţeni şi-au completat declaraţiile de avere şi cele de interese încă dinainte de a lua startul campaniei electorale.

 

Maria Stoian a declarat venituri de aproape 190.000 de lei în anul 2015

 

Purtătorul de cuvânt al PNL Teleorman, Maria Stoian, are trecute în declaraţia de avere două terenuri intravilane în Alexandria, cu suprafeţe de 127m² şi 565 m² , două terenuri agricole în judeţ, cu suprafeţe de 10.300 m²  şi 4000 m², precum şi un teren extravilan aflat în circuitul civil, cu suprafaţă de 3600 m². De asemnea, în declaraţia de avere a consilierei PNL mai figurează o casă în municipiul Alexandria, cu o suprafaţă de 204,24 m² şi un apartament în Bucureşti, cu o suprafaţă de 61,97 m², achiziţionat în anul 2014, precum şi un autoturism SKODA Octavia fabricat în anul 2004 şi o autoutilitară Renault Master, fabricat în anul 2004.

În ceea ce priveşte datoriile, Maria Stoian are, potrivit declaraţiei de avere, un credit de 225.000 de lei, scadent în anul 2029, în timp ce, la capitolul venituri, figurează salariul de 31.500 de lei încasat de la Grupul Local de Pescuit Suhaia, unde ocupă funcţia de manager general, suma de 124.834 de lei încasată de la CNIPMMR Bucureşti, precum şi suma de 16.080 de lei încasată în 2015 de soţul său, jurist la o societate comercială. Totodată, Maria Stoian a mai trecut în declaraţia de avere şi suma de 12.609 lei încasată de soţul său dintr-un transfer de titluri, suma de 316 lei reprezentând arenda pentru teren agricol, 2.520 de lei încasaţi de la AJOFM Teleorman, 225 de lei încasaţi de la CAS Teleorman şi 504 lei reprezentând alocaţia fiului său.

Maria Stoian nu a declarat că deţine bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică cu valoare de peste 5.000 de euro.

 

Cătălin Burcescu, asociat la trei societăţi comerciale, dar cu datorii şi fără venituri realizate în 2015

 

Prim-vicepreşedintele PNL Teleorman, Cătălin Burcescu, de altfel un alt nume nou în Consiliul Judeţean, are trecute în declaraţia de avere un autoturism Ford Focus fabricat în anul 2012, un credit de 7.500 de euro, scadent în anul 2019 şi un împrumut de la o persoană fizică, în valoare de 6.000 de euro, pe care trebuie să-l restituie până în anul 2018.

Interesant în ceea ce-l priveşte pe consilierul PNL este faptul că, deşi este acţionar la trei societăţi comerciale, acesta pare că a trăit din nimic în anul 2015, în condiţiile în care, în declaraţia sa de avere, la categoria venituri bate vântul.

 

Mihai Ştefan, liberalul fără casă, dar cu rulotă

 

Vicepreşedinte al PNL Teleorman şi la al doilea mandat în Consiliul Judeţean, Mihai Ştefan are trecute în declaraţia de avere completată la finalul lunii aprilie, un autoturism Peugeot fabricat în anul 2005, un autoturism Fiat fabricat în anul 2005 şi o rulotă Fend+ fabricată în anul 1987.

La capitolul venituri, potrivit declaraţiei de avere, liberalul a încasat, în anul 2015, salariul de la RARRA Bucureşti, respectiv 80.500 de lei, indemnizaţia de consilier judeţean, de 9.408 lei, şi 1.400 de lei pentru administrarea unei întreprinderi familiale din Turnu Măgurele.

Consilierul PNL n-a trecut în declaraţia de avere terenuri sau case. De asemenea, nu sunt trecute în declaraţia de avere nici bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică cu valoare de peste 5.000 de euro, conturi sau depozite bancare, plasamente, investiţii sau împrumuturi acordate sau datorii. (Violeta Mocanu)

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.