Eveniment

Avansări în grad și prezentare de tehnică la ISU Teleorman, de Ziua Pompierilor

Pentru sărbătorirea a 171 de ani de la „Bătălia din Dealul Spirii” şi a „Zilei Pompierilor din România”, în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman s-au desfășurat vineri, 13 septembrie, numeroase activităţi specifice, dedicate atât personalului ISU Teleorman, cât și cetățenilor, prin realizarea unor ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție, puncte de informare preventivă și exerciții demonstrative, în toate municipiile și orașele din județ.

În programul activităților dedicate sărbătoririi Zilei Pompierilor din România au fost cuprinse expoziția “Un trecut glorios al pompierilor teleormăneni”, găzduită de Muzeului Județean Teleorman, până marți, 17 septembrie, unde cetățenii au posibilitatea de a afla printre documentele de la 1877 – 1900 misiunile salvatorilor teleormăneni, fotografii din acele vremuri, echipamente de intervenție și o colecție de mașini de pompieri, dar și competițiile sportive dedicate pompierilor teleormăneni, la tenis de masă și minifotbal, Cupa „13 Septembrie”.

De asemenea, vineri, 13 septembrie a fost organizată „Ziua Porților Deschise”, în toate subunitățile de intervenție din orașele Alexandria, Turnu Măgurele, Roșiorii de Vede, Zimnicea și Videle. Astfel, participanții având prilejul să cunoască mijloacele și tehnica de intervenție, să se informeze cu privire la prevenirea incendiilor, să învețe cum să se comporte premergător, pe timpul și după producerea unei situații de urgență, precum și să asiste la câteva exerciții de demonstrative.

În seria activităților dedicate Zilei Pompierilor s-a înscris și ceremonialul militar organizat cu prilejul Zilei Pompierilor din România, în cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, unde, pentru rezultatele foarte bune obținute în activitate, șapte salvatori au fost avansați în gradul următor, înainte de termen, respectiv maior Mihăiță Leșeanu în gradul de locotenent-colonel, maistrul militar clasa I Alexandru Feleagă în gradul de maistru militar principal, plutonierii majori Claudiu Dobre, Laurențiu Florea, Elvira Geac-Pațe și Gabriel Sandu în gradul de plutonier adjutant și plutonierul Emil Soare în gradul de plutonier major. La eveniment au luat parte Florinel Dumitrescu, prefectul județului Teleorman, care a dat citire mesajului premierului Viorica Dăncilă pentru salvatorii din județ, administratorul municipiului Alexandria, Ștefan Tăbăcitu, care a dat citire mesajului primarului Victor Drăgușin, dar și șefii celorlalte instituții subordonate Ministerul Afacerilor Interne.

De asemenea, în prima parte a zilei de vineri, pe platoul din fața Finațelor Publice au fost organizate mai multe activități, printre care prezentarea de tehnică de intervenție și personal, exerciții demonstrative și activități de pregătire/informare a populației privind modul de comportare în diferite situații de urgență. Participanții au avut prilejul de a vedea și chiar utiliza anumite accesorii de pe autospeciala de lucru cu apă și spumă de capacitate 2500 de litri, autospeciala de intervenție și salvare de la înălțime Iveco Magirus cu echipajul ce o încadrează (alpiniști), autospeciala de transport personal și victime multiple – ATPVM, autospeciala pentru transport scafandri la intervenție cu ambarcațiunea cu chilă rigidă și borduri moi, autospeciala CBRN și autoșenilata. Ca de obicei, cei mai încântați de tehnica prezentă au fost cei mici, aceștia luând cu asalt mașinile pompierilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.