Social

Autoturism de lux, achiziționat cu bancnote false / Ce au mai găsit polițiștii la falsificatorii de monede

Miercuri, 26 aprilie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Onești, au realizat o acțiune, în municipiul București și în județele Ilfov și Teleorman, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de falsificare de monede, punere în circulație de valori falsificate, înșelăciune și conducerea unui autovehicul cu numere false.

Astfel, polițiștii au efectuat 3 percheziții domiciliare, care au vizat probarea activității infracționale a două persoane, care la data de 7 februarie a.c., ar fi condus alternativ un autoturism cu numere false, în județul Bacău, unde ar fi achiziționat de la un bărbat un autoturism de lux, folosind documente și bancnote falsificate.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperiți și ridicați 1.900 de lei, 550 de euro, 20 de dolari, 20 de lire sterline, 6 telefoane mobile, 3 cartele SIM, un ceas de mână (în valoare de 13.800 de lei), 24 de monede metalice de culoare galbenă, 8 perechi de cercei metalici de culoare galbenă, 16 inele metalice de culoare galbenă, 5 pandantive metalice de culoare galbenă, 7 brățări metalice de culoare galbenă, 7 lanțuri metalice de culoare galbenă, o salbă ce conține 19 monede metalice de culoare galbenă și un card din material plastic, ce are inserată o plăcuță dintr-un material de culoare galbenă.

În cadrul acțiunii, au fost puse în executare 3 mandate de aducere la sediile B.C.C.O. Bacău și Parchetului de pe lângă Judecătoria Onești, iar, în urma audierilor și probatoriului administrat, polițiștii au dispus față de 2 persoane măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Judecătoriei Onești, cu propunerea luării măsurii de arestare preventivă.

Față de persoanele bănuite, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de falsificare de monede, punere în circulație de valori falsificate, înșelăciune și conducerea unui autovehicul cu numere false.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Teleorman.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.