Eveniment

Autospecială de stingere nouă, cu capacitatea de 10.000 litri de apă, repartizată către ISU Teleorman

Joi, 7 iulie, 10 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 de litri de apă au fost recepționate și repartizate către ISU Argeș, ISUJ Bacău, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani – ISU Botoșani, ISU Brașov, ISU Buzău, ISU Giurgiu, ISU Neamţ, ISU – Teleorman, ISU Smurd Sălaj și ISU “Bucovina” Suceava.

ISU Teleorman a repartizat autospeciala către Detașamentul de Pompieri Turnu Măgurele și face parte dintr-un lot de 10 autospeciale ce vor intra în dotarea unității, la finalizarea proiectului VIZIUNE 2020.

Acest tip de tehnică de intervenție face, de asemenea, parte din totalul celor 200 de autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 de litri care vor fi achiziționate în cadrul proiectului.

Anul trecut, în luna iunie, au fost semnate două Acorduri-cadru în valoare de 159 milioane euro privind achiziția a 476 de autospeciale de stingere a incendiilor dintre care 276 autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000l, respectiv 200 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000l.

“Reînnoirea parcului auto rămâne în continuare o prioritate având în vedere că unitățile operative încă dețin tehnică de intervenție cu durată de exploatare depășită, iar serviciile oferite celor aflați în dificultate trebuie să se mențină la înalte standarde de calitate.

Autospecialele sunt destinate intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere”, informează Departamentul pentru Situații de Urgență.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.