Social

Autorizații sanitare de funcționare retrase la două unități de învățământ din Teleorman

Echipe mixte formate din reprezentanți ai Instituției Prefectului Județului Teleorman, Inspectoratului Școlar Județean și ai Direcției de Sănătate Publică au început controalele în unitățile de învățământ din județ. Acestea se derulează în perioada 30 august – 09 septembrie și au în vedere verificarea stadiul de pregătire a școlilor pentru începerea noului an școlar, zilnic trei echipe ale instituțiilor mai sus-menționate deplasându-se în județ, iar după finalizarea acțiunilor, DSP și ISJ vor întocmi și prezenta Instituției Prefectului un raport comun al controalelor efectuate.

Că în fiecare an multe din școlile din județ își deschid porțile fără autorizație sanitară de funcționare nu mai este o surpriză pentru nimeni, însă anul acesta a intervenit și o situație inedită: pentru două unități de învățământ au fost retrase autorizațiile sanitare.

Astfel, încă din prima zi a verificărilor, luni, 30 august, a fost retrasă autorizația sanitară de funcționare a Grupului Școlar “Sf. Haralambie” din Turnu Măgurele, echipa de control constatând grupuri sanitare deficiente, vase de toaletă sparte, fără apă curentă. Mai mult, în unitatea de învățământ există piese de mobilier inutilizabile, iar acoperișul clădirii este parțial deteriorat.

De asemenea, o altă unitate pentru care autorizația sanitară a fost retrasă este Școala gimnazială cu clasele I-VIII Beuca, și în acest caz, fiind identificate nereguli, respectiv toalete insalubre, fără apă curentă. Miercuri, 1 septembrie, la fața locului a fost și subprefectul Nicoleta Voicu, alături de directorul DSP Teleorman, Stelian Cristea, și de reprezentatul ISJ Teleorman, Angela Lăpădatu, care au avut o concluzie nu tocmai fericită: “În cursul zilei de astăzi, împreună cu doamna Lăpădatu Angela, reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean și Stelian Cristea, directorul Direcției de Sănătate Publică Teleorman, am verificat stadiul de pregătire al școlilor pentru începutul anului școlar 2021 – 2022 din localitățile Beuca și Ciolănești. Pentru deficiențele constatate s-au stabilit termene de realizare, urmând o nouă evaluare, înainte de începerea școlilor.

Concluzia: autoritățile și de data aceasta au fost luate prin surprindere de începerea școlilor”, declară subprefectul Nicoleta Voicu.

Despre posibilitatea remedierii deficiențelor constatate la unitatea de învățământ din Beuca, Nicoleta Voicu spune că primarul comunei și-a luat angajamentul că până la începerea noului an școlar situația va fi rezolvată, echipa de control propunând și o alternativă. Având în vedere că în comună există o sală de sport recent construită prin Compania Națională de Investiții, bine dotată, cu toalete și racordată la apă, însă aceasta nu este folosită, ci stă, efectiv, încuiată, a fost înaintată propunerea ca elevii să folosească spațiul sălii de sport, cu condiția obținerii autorizației din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman.

Controalele vor fi reluate pentru a se verifica dacă au fost puse în aplicare măsurile pentru obținerea autorizației sanitare de funcționare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.