Social

Autorităţile speră că anul acesta elevii teleormăneni vor primi lapte şi corn din prima zi de şcoală

Monica DUMITRESCU

Consiliul Judeţean Teleorman a luat toate măsurile pentru punerea în aplicare a programului guvernamental “Lapte şi corn” încă din prima zi a anului şcolar 2016-2017. Cel puţin aşa susţine preşedintele CJT, Adrian Gâdea.

“Anul acesta, am început din timp pregătirile pentru punerea în aplicare a programului Lapte şi corn. Suntem în procedura de licitaţie. Noi sperăm că produsele vor ajunge la elevi în prima zi de şcoală, dacă nu vor fi probleme cu contestaţiile”, a spus Adrian Gâdea.

Anul trecut, produsele lactate şi de panificaţie au ajuns la elevii teleormăneni la aproximativ o lună după începerea anului şcolar. Transmiterea cu întârziere a numărului exact al elevilor teleormăneni către Consiliul Judeţean Teleorman a fost cauza demarării cu întârziere a procedurilor pentru derularea în unităţile de învăţământ teleormănene a programelor guvernamentale privind încurajarea unei alimentaţii sănătoase în rândul copiilor. În plus, după licitaţie au apărut şi contestaţiile care au întârziat şi mai mult aplicarea programului în şcolile din Teleorman. Întârzierea de anul trecut nu a fost însă o premieră în Teleorman, fiind al patrulea an şcolar consecutiv în care produsele respective au ajuns în şcoli, după 15 septembrie. Cea mai mare întârziere s-a înregistrat în urmă cu trei ani când elevii teleormăneni au primit lapte şi corn cu câteva zile înaintea vacanţei de iarnă.

Anul trecut, numărul total de copii care au beneficiat de pachetul întreg de produse lactate şi de panificaţie a fost de 32.660, bugetul alocat pentru punerea în aplicare a acestui program fiind de 6.059.602 lei (fără TVA).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.