Eveniment

Autoritățile locale trebuie să le asigure sprijin bătrânilor peste 65 de ani, fără susținători

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani și fără susținători sau altă formă de ajutor vor beneficia de ajutor din partea autorităților locale, potrivit unei prevederi a Ordonanței militare nr. 2, adoptată de autorități la finalul săptămânii trecute.

Autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor.
Aceste evidențe se actualizează și se raportează, săptămânal la Centrul județean de coordonare și conducere a intervenției, iar comitetele locale și cel județean pentru situații de urgență trebuie să identifice modalități de sprijin pentru aceste persoane.

Măsura este prevăzută de articolul 8 al Ordonanței militare nr. 2 din 21.03.2020, iar prevederile au intrat în vigoare odată cu publicarea actului normative în Monitorul Oficial.

“Art. 8. — (1) Autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor. (2) Evidențele se actualizează și se raportează săptămânal la centrul județean/ al municipiului București de coordonare și conducere a intervenției. (3) Comitetele locale, județene și al municipiului București pentru situații de urgență identifică modalități de sprijin pentru persoanele prevăzute Ia alin. (1). (4) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I”, prevede Ordonanța militară nr. 2.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.